måndag 31 oktober 2011

Inställd stugstängning

Återigen lyckades vi med konststycket att förhandla bort helgens planerade stugstängning (det är ju bara så trååkigt) och istället bjuda in kompisar på lördagmiddag.
Helgen inledde vi dock med lugn familjefredag. A hade köpt torskrygg som vi tillagade i ugn med klassisk vin- och citronsås och så blev det glass till efterrätt. Nova var supertrött efter dagis men lyckades ändå hålla sig vaken till närmare åtta. I vanlig ordnade slocknade A i TV-soffan och sov i typ en timme eller så. Social kille, den där.

Lördagen bjöd på en sådan där sällsynt härlig slö morgon där hela familjen sov till halv tio och därefter käkade långfrukost fram till 11. Lite allmänt pyssel på dagen och sedan kom P&L&L och MW över på middag framåt kvällen. Vi bjöd på fruktiga och kryddiga älggrytan och potatismos med stekta kantareller. I år åker vi ju upp till Norrland och firar jul och då passar det fint att laga upp älgköttsförrådet nu så här innan. Nova pratade om lille L, 10 månader, hela dagen innan de kom och hade plockat fram en massa leksaker som han fick låna. Även på dagis verkar det som att hon gärna tar hand om småttingarna.

Någonstans hade vi väl tänkt att vi skulle dra ut och stänga stugan på söndagen istället, men det var mycket mysigare att bara prutta omkring hemma och fixa istället. Så det gjorde vi. Efter att ha kollat väderprognosen och försäkrat oss om att det inte förväntas någon köldknäpp i veckan förstås. Bättre lycka nästa helg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar