måndag 17 oktober 2011

Plinka-plonka och delfinskratt

Ja, planen var ju inte direkt att jobbveckan skulle inledas med en sjukdag, men efter ett hostmaraton av sällan skådat slag har jag inte fått många timmars sömn inatt. Först efter fyra hade jag lyckats hälla i mig tillräckligt mycket hostmedicin för att rethostan skulle ge med sig. Jag kände mig riktigt ynklig när väcklarklockan ringde vid sju, helt groggy med en lymfkörtel som en pingispoll och ett halsont som om jag verkligen hade svalt en sådan.

Nova har inte hostat speciellt mycket på nätterna senaste dagarna, någon gång ibland bara, men däremot vaknade hon med ett tjut vid tre och ville kissa, nattblöjan till trots, och så yrade hon något om "djur". Först trodde jag att hon menade "ljud", men sedan förklarade hon att det var apor ute på gården och var hade de tagit vägen nu? Jag kopplade direkt ihop detta med att dottern tittat på ett par avsnitt av "Djungelboken" i sin säng på SVT Play igår eftermiddag när hon tyckte att Pappan borrade för mycket i vardagsrummet. Jag utgick från att hon hade haft en mardröm (och förbannade mig själv för att jag trott att Djungelboken var lämpligt att titta på på egen hand för en snart treåring) och försökte förklara att det inte fanns några läskiga apor på riktigt, inte i Sverige iallafall. Men Nova sa då att aporna inte var läskiga utan snälla, men hon undrade var de var nu - under sängen kanske?! Vi enades om att de hade gått till skogen för att sova och så var det bra med det. Sedan somnade hon om.

Skönt med eget rum när föräldrarna stökar för mycket

Imorse var hon sitt ytterst charmanta morgonjag som vanligt - det första hon surt muttrade var något om att det inte fick vara någon sol ute - och eftersom hon var feberfri och pigg igår så såg vi ingen anledning till att hon skulle vara hemma från dagis idag.

Själv ligger jag i sängen med laptopen på magen och försöker ömsom jobba och ömsom vila. För att riktigt kunna kurera mig har vi sett till att fylla lägenheten med rofyllda ljud från tre hantverkare i hallen som sågar och spikar golvlister. Påminner faktiskt om sån där lugn, böljande New Age-musik med plinka-plonka och delfinskratt.

1 kommentar:

  1. Krya på dig gumman! Jag har också halsont men inte så jag behöver vara hemma, hoppas på att bli frisk snart... Kram!

    SvaraRadera