onsdag 28 september 2011

Pappan och nycklarna

Senaste inlägget påminner om en annan nyckelrelaterad liten episod som hände familjen för ett par veckor sedan när de bodde hemma hos Pappans föräldrar, som i sin tur var bortresta.

En onsdag efter jobbet drog hela familjen iväg för att prata med hantverkarna i nya lägenheten och sedan var planen att köpa färg och få i sig något att äta och därefter åka tillbaka till nya lägenheten och lämna färgen. Efter maten kommer Pappan på att han inte har med sig väskan med nycklarna till lägenheten.
För den har han lämnat.
I lägenheten.
Tillsammans med sin dator och annat som han behövde för morgondagens jobb.
Hantverkarna hade naturligtvis gått för dagen (och Mamman hade inga egna nycklar eftersom alla extranycklar behövdes till de olika firmorna).

Mamman slår sig för pannan:
- ”Nejj, låg nycklarna till Västmannagatan i väskan också?!”
Det fanns nämligen bara ett par nycklar till svärföräldrarnas lägenhet på Västmannagatan och den som lämnade på dagis brukade lägga nycklarna i en låda där så att den som hämtade dottern skulle kunna komma hem. Pappan tittar tomt på Mamman:
”Va, näe… dem har jag nog glömt på dagis…”

Jaha. Där står familjen på St Eriksplan. Klockan är efter 19, barnet börjar bli trött och grinigt och de har inga nycklar till någon av sina lägenheter. Gissa om Mamman var på sitt mest älskvärda och sprudlande humör då?

Till sist fick Pappan i alla fall tag på en hantverkare som fick vända halvvägs ut till Söderort för att åka tillbaka och släppa in familjen i nya lägenheten för att hämta Pappans dator. Därefter gjorde familjen ett misslyckat inbrytningsförsök på dagis innan Pappan fick åka till Vreten och hämta ett par extranycklar till Västmannagatan. Vid 22 var familjen ”hemma” igen.

Det här med att hålla rätt på nycklar är inte Pappans starka sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar