måndag 25 juli 2011

Veckan på Turingen

... har sprungit iväg snabbt. Jag hade hoppats på finväder och bad, men vi har tyvärr inte sett så mycket mer solsken än det Nova ordnade i föregående inlägg. Undantaget var torsdagen, som faktiskt bjöd på både sol och värme.

Somliga njuter i solstol... 

... andra i papplåda.

I lördags deltog mina föräldrar i den årliga gäddfisketävlingen här på byn (vilket innebär att de sitter i varsin roddbåt på sjön och äter och dricker med respektive sällskap i typ sex timmar, förberedelserna verkar handla mer om vilken mat som ska tas med än vilket drag som ska användas), så jag och A passade på att packa in min mormor och Nova i bilen och åka till min moster E i Fränsta för att äta lunch under tiden. Fränsta ligger åtta mil härifrån och det tar typ en timme att åka dit.

Nova tyckte att det fanns många bra saker hos familjen Q; katt, pool, gamla leksaker från min kusin Daniel (som hips vips har förvandlats från en pojke till en lång, gitarrspelande tonåring - när/hur hände det??!) och jordgubbar. Vi vuxna uppskattade även god sallad till lunch. Dottern lyckades med att ramla och göra en störtdykning i den djupa poolen, vilket turligt nog inte var någon fara eftersom A redan stod i vattnet och snabbt kunde plocka upp henne. Nova blev såklart rädd men det verkade inte ha orsakat några större men hos henne, hon var snabbt igång med att busa och kasta boll och bada igen. Med något mer respekt för poolkanten dock.

I liggläge är det här med pool mindre riskabelt

Väl hemkomna från moster E slängde jag ihop en snabb pasta och framåt kvällen tog jag och A en promenad för att göra gäddfiskarna sällskap. Mamma och pappa med flera hade ätit surströmming hos sina vänner S & K så jag och A svängde förbi dem och drack lite vin och romdrinkar och pratade. Planen var att Nova skulle somna i barnvagnen på vägen dit, men den sprack såklart. Inte helt oväntat. Dottern var pigg som aldrig förr efter att ha sovit en timme i bilen på väg hem från Fränsta och delat på en påse non-stop med morfar efter det. Inte förrän framåt 22-23 somnade hon i vagnen efter att hon och morfar rajdat S & K's jordgubbsland ett antal gånger. Diverse personer stannade till där vi satt ute på verandan (i åldrar mellan 14 och 60) och som mest var vi 25 personer runt bordet. Vi blev kvar till närmare halv två innan vi promenerade hemåt igen.

Efter det har vi mest lajat omkring här hemma och umgåtts. Igår var vi hos gammelmormor och fikade och idag tog vi en promenix förbi gammelfarmor och farfar för att stilla sötsuget. Nova, som varit väldigt restriktiv mot samtliga ur den äldre generationen har äntligen tinat upp något och alla har förärats med kramar när vi gått därifrån nu senast. Idag har även Novas andra morfar E samt min faster S varit på besök, mycket trevligt.

Med mindre än två veckor kvar av semestern är det imorgon dags att tacka för oss på hotell Nordell och vända åter till Stockholm. På onsdag blir det flyttpackning för hela slanten, på torsdag går flyttlasset och senare samma kväll är planen att vi åker mot västkusten för att tillbringa helgen på MWs sommarställe tillsammans med de andra tennisfamiljerna. Inte så mycket lugn och ro såhär i sluttampen av semestern, med andra ord. Några softa dagar på Vätö hoppas vi dock få nästa vecka innan det är dags att bita i det sura och återgå till arbetet igen. 
Just det, ett bröllop ska vi hinna med att gästa innan dess också!

1 kommentar:

  1. Det verkar vara jobbigt med semester!;-)
    Och det har varit jätteroligt att ha er här i en vecka,det kommer att bli så tyst när ni åker. Btw, det är ingen vanlig papplåda som Nova sitter i, den är både ett flygplan och en båt som går till Thailand...
    Puss och kram!

    SvaraRadera