lördag 30 juli 2011

Hemlösa på västkusten

Nu är vi är hemlösa (och det trots att vi faktiskt äger tre boenden i skrivande stund, vår gamla lägenhet överlämnas på måndag)! Flyttgubbarna kom på utsatt tid kl 8 i torsdags och tömde snabbt lägenheten på kartonger och möbler.


Vår nya lya ser dock ut såhär:


Därför var det bara våra möbler som flyttades in för magasinering i två av sovrummen medan lägenheten renoveras klart.

Vid halv sju i torsdags var vi färdiga med flyttfixandet och satte oss i bilen för att åka tvärs över landet till MWs sommarställe i Hovenäset på västkusten. Framåt 01 var vi framme och kunde äntligen krascha i säng efter en låång dag. Jag kan inte rekommendera två femtiomilsresor och en flytt däremellan inom loppet av tre dagar...

Men igår vaknade vi upp utvilade till sol och värme och fullt hus. Samt vacker utsikt över klippor och vatten från sovrumsfönstret.


Förutom vi hade även familjen Piotr, Petra, Robin och Julia anlänt i torsdags så det var full rulle i familjekollektivet.
Efter frukosten fixade vi i ordning pastasallad och hoppade sen i båten (huset har egen brygga) och puttrade iväg till en fin strand en bit bort där vi åt lunch på klipporna och hängde på stranden. Härligt att känna sand mellan tårna igen och jag badade till och med så vattentemperaturen bör ha varit åtminstone kring 20 grader.


På kvällen lyckades jag och A precis få övertrött dotter i säng efter grillmiddagen och innan det stora Sammanbrottet. Med barnen väl i säng spelade vi Orangino och drack vin fram till alldeles för sent i den varma kvällen.

Idag är vädret också fint. Vi gjorde en visit till stranden på campingen här precis bredvid, men gick sen tillbaka till huset för att grilla hamburgare till lunch. Knökfull campingbadplats är liksom inte riktig vår cup of tea. Just nu är M och P ute och springer, A diskar, Nova pysslar med nåt inomhus, J vilar och P & R spelar kubb. Själv sitter jag i halvskugga under ett träd och bara tar det lugnt med bloggande och en hög inredningstidningar. Så skönt. Om en stund ska vi åka in till Smögen och ta en titt samt köpa färska räkor till kvällens middag. Och så hoppas vi att den sista tennisfamiljen Neding hittar hit, de verkar ha det lite klent med tillgång till mobiler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar