fredag 22 juli 2011

Rivstart

Vad gäller renoveringen av nya lägenheten så rivstartade (pappaskämt, förlåt) den i måndags när våra "alltiallo"-hantverkare satte igång med att riva ut befintlig garderobs-, köks- och badrumsinredning, det gamla slitna parkettgolvet och det sjuttiotalssänkta taket. Ungefär 30 kubikmeter byggskräp har det genererat och vi har haft en container på plats för att kunna frakta bort det.

Under parketten finns det ett plankgolv i furu och det verkar som att det är i tillräckligt bra skick för att vi bara ska kunna slipa upp det. Förutom att vi gillar att kunna ta fram sekelskifteskänslan så kommer det även att bespara våra plånböcker med minst femtiotusen om vi kan utnyttja det befintliga golvet istället för att lägga in nytt. Det som stör något är väl betongplattorna från de ställen där det har stått kakelugnar (tyvärr pluggades rökkanalerna på sjuttiotalet), på vissa ställen gör det inget alls att de kommer fram men på andra ställen är det kanske mindre lämpligt (t ex i ett barnrum).

Genom att ta bort det sänkta taket kommer vi att vinna kring 20 centimeter i takhöjd och enligt de rapporter vi har fått verkar det bara vara i hallen som det går ventilationsrör, i övriga rum är det bara elkablar, som kan fräsas in. Dessutom har vi hört att det sänkta taket även dolde fina stuckaturer i de rum som kommer att bli kök och vardagsrum och som nu kommit fram, så det ska bli mycket spännande att se när vi kommer tillbaka till stan.
Jag förbannar dock mig själv för att jag inte tog några "före-bilder" från lägenheten, det hade varit kul att ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar