fredag 22 juli 2011

Resa norrut

Efter några dagars tråkigt flyttpackande satte vi oss i bilen i tisdags morse och styrde kosan norrut. Först ett stopp på Kvik i Infracity där vi gjorde några sista-minuten-ändringar av köket, bestämde bänkskiva och tryckte på köp-knappen. Efter det blåste vi vidare upp mot mina föräldrar. Resan gick smidigt och vi behövde knappt utnyttja den nyinköpta DVD-spelaren, Nova var mest nöjd ändå. Hon sov första timmen, sedan blev det ett lunchstopp på Sibylla i Gävle och därefter gjorde vi bara ett kort glasstopp i närheten av Järvsö under resterande restid. Sista timmen sov dottern återigen. Sex timmar inklusive lunch tog turen, vilket är helt okej. Det brukar kunna gå aningen snabbare, men vi drabbades av ett vägstopp i form av en äldre bilförare framför oss samt vägarbeten under de slingriga vägarna efter Ljusdal, vilket gjorde att resan tog lite extra lång tid.

Men nu är vi här uppe hos Novas mormor och morfar och planen är att stanna till tisdag nästa vecka. Dottern blir såklart våldsamt bortskämd med både uppmärksamhet och sötsaker (och jag och A med egentid och god mat). Här finns en massa spännande saker för Nova; ny omgivning, hundar, stora grävmaskiner och leksaker som rotats fram från vindsgömmorna. Jag och A njuter av att ha tid till att läsa, jogga och diskutera renoveringen av vår nya lägenhet. Den friska norrlandsluften gör att vi sover en hel del också, hela familjen. Häromkvällen nattade vi Nova vid åtta och hon vaknade inte förrän 14 (!) timmar senare. Imorse försökte vi väcka henne vid tio genom att ställa upp dörren till hennes rum och drabbades då av dotterns fruktade morgonhumör:
- "Dumma dig! Inte vakna mig!" Därefter hördes små steg och en dörr som slängdes igen. Tonårsfasoner innan två och ett halvt?!

Fika hos gammelfarfar och gammelfarmor tar på krafterna...
 
... även för Pappan.

Och så äter och fikar vi förstås. Hela tiden och i mängder. Så några kilo plus kommer vi nog att gå på mammas goda husmanskost, men det får det väl vara värt. Jag ska försöka påminna mig om det när det är dags att klämma in sig i en klänning till bröllopet vi är bjudna på i början av augusti...

1 kommentar:

  1. ha ha ha haaaa, underbara Nova! Vems morgonhumör??? :)
    jahapp, så ni är där när vi är i storstaden, typiskt! kram kram på er från västerås

    SvaraRadera