söndag 30 januari 2011

Söndag

Eftersom fredag och lördag var av det inaktiva slaget, har vi idag försökt klämma in ett par helgaktiviteter.
Nova har sovit något oroligt senaste nätterna och efter ett par uppvak under natten fick hela familjen sova till framåt 9, vilket var välbehövligt. Både jag och A var rätt möra igår och slocknade innan 23 för ovanlighetens skull. Efter frukost begav vi oss en sväng till Kronobergsparken för att gunga, åka rutschkana och speja på hundarna vid hundrastplatsen.


Hem igen till lunch och medan A preppade maten tog jag årets första joggingtur. Bäst att passa på innan vädergudarna får för sig att hälla mer snö över 08-området, för just nu är det i det närmaste barmark på promenadstråket runt Kungsholmen och det var mycket folk i rörelse i det vackra och  milda vintervädret.

Öppet vatten längs Norr Mälarstrand

Vid tre-snåret tog vi bussen över till Vasastan för att fika hos S och kusinerna. Stora J var inte hemma men däremot var farmor och farfar där. Vi fick med oss lite arvegods i form av en fin Mumin-tavla till Novas rum, den får nog komma upp på väggen när vi väl inhandlat den planerade tvåårspresenten i form av ett litet bord och stolar till dottern framöver. Under tiden vi fikade puttrade Nigellas långstekta kyckling i ugnen hemma så när vi kom tillbaka var middagen mer eller mindre färdig. Därefter bad för dottern och medan jag tappade upp badet och A klädde av Nova pratade vi om att hon bara vid ett tillfälle gjort "det stora" i badvattnet. Kanske just därför passade dottern på att lägga av världshistoriens andra badkarsbajsning 15 minuter senare...?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar