lördag 1 januari 2011

Nyårsafton

... firades i år med "la familia": E & E, J & L och småtjejerna. Sist vi hade nyårsfest i den här konstellationen fanns inga av våra tre döttrar och vi befann oss i Asien på långresa. Då firade vi in 2007 på stranden på ön Phu Quoc utanför Vietnam. Såhär fyra år senare inledde vi festligheterna redan kl 13 när mammorna gick på massage på Eden Thai här på Kungsholmen. Avkopplande start på årets sista dag! Därefter hem till dusch och piff och sedan tog jag och L en taxi upp till E & E och mötte upp alla vid 16:30. Under tiden hade papporna varit ute i parken och åkt pulka med döttrarna. Killarna försvann sedan ner i bastun medan det ordnades barnmiddag och preppades inför vuxenmiddagen.


Ansvaret för förrätt, varmrätt och efterrrätt hade delats upp mellan oss och jag och A stod för fördrink och snacks samt förrätt. Efter mycket funderande hade vi bestämt oss för en fruktig förrätt; mangosallad med jätteräkor (wannameiräkor) med smak av lime, apelsin, chili, vitlök och färsk koriander. Ett Gewurztraminer passade bra till.

Vodka Raspberri, Tranbär- och svartvinbärsjuice, rosa cava och frusna bär i cocktailglasen. Parmesansmördegspinnar som snacks.

Mangosallad med jätteräkor. Observera den tjusiga dukningen med tapet på bordet! Lila såklart (Es favorifärg).

H & T somnade sedan snällt mellan förrätt och varmrätt medan vår dotter var uppe och röjde till efter 22 någon gång. Det var inte helt oväntat, dagen innan nyår kom hon inte i säng förrän vid elva och det har varit svårt att få henne att sova hela veckan.

Tyvärr tog matfotodisciplinen slut när jag och A försökte sova Nova medan de andra inledde varmrätten. E & E hade lagat fantastiskt god mat; älgfilé med rödvinssås och smördegsknyten innehållande rödbetor och ädelost. J & E bjöd sedan på en smarrig glass-maräng-historia innan det plötsligt var dags att skåla in det nya året på E & Es balkong och med massvis av champagne. Samt en något fjuttig fyrverkeripjäs. Det snöade då och under hela kvällen hade det tydligen snöat, för när vi skulle ta oss hem vid tvåtiden var det nästan en decimeter snö som vi fick kämpa rejält i med barnvagnen.


Trots att hela familjen sov till 9:30 idag har mamman och pappan känt sig lite grusiga och jag kände stor tacksamhet när Nova faktiskt kom i säng i hyfsat normal tid ikväll. Men hon var antagligen också trött efter gårdagens festligheter. Inledningen på 2011 har vi mest ägnat åt att ta det lugnt och dagens enda utflykt gick till Vasastan på eftermiddagen för att fika hos As syster som hade bakat mycket goda, varma chokladbakelser.
Perfekt energipåfyllning en dag som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar