måndag 13 december 2010

Lussevägraren

Det var luciafirande på Novas dagis idag. Förväntansfulla föräldrar, mor- och farföräldrar hade trängt in sig i ena halvan av det största rummet på dagiset för att skåda sina avkommor tulta runt i luciakläder och sjunga julsånger. Varmt var det. En efter en kom de in, söta små lucior, tomtegubbar och gummor samt en och annan pepparkaksgubbe.


Och så vår dotter då. Lussevägraren. Det enda av barnen som inte hade velat ta på sig någon Luciaklädsel, trots idoga försök från dagispersonalen. Till slut hade hon gormat nej och börjat skrika när de försökte få på henne lite glitter.
Visst är det positivt att Nova står upp för sig själv och inte gör saker hon inte vill... men det här med "pick your fights" kan ju också vara bra att ta till sig för dottern.

1 kommentar:

  1. Du kan iaf vara glad för att hon stod framme med de andra barnen! Förra lucia hade Thea inga lucia-kläder på sej, på sommaravslutningen skrek hon "mamma" och sprang till mig så fort hon fick se mej och vägrade sen gå upp och sjunga med de andra. Ska bli spännande att se hur det går på julfesten på torsdag..?

    SvaraRadera