söndag 19 december 2010

Litet Nova-lexikon

Förkylningsblåsorna verkar ha permanentat sig på min tunga och det gör förbannat ont! Men i övrigt är hela familjen på bättringsvägen. I fredags köpte vi upp tapas och bara tog det lugnt och igår var MW här och åt middag med oss. Vi satt uppe och pratade till efter ett så det blev en sen kväll. Turligt nog har vi ju en dotter som gillar att sova lika mycket som vi gör, så det blev sovmorgon till nio imorse.

Jag och A pratade tidigare idag om hur enkelt livet med Nova är just nu. Hon är i en fas då hon äter och sover bra och för det mesta är glad och gosig. Idag har hon sprungit som en jojo mellan mig och A och överöst oss med kramar. Sen är det fantastiskt roligt nu när hon börjat prata och det kommer nya ord var och varannan dag. Men Nova-vokabulären är inte alltid enkel att greppa för oss föräldrar och likt sin far som liten har hon problem med bokstaven S, som ersätts med bokstaven H istället. K-ljud blir ofta T, M blir B och bokstäverna R och L säger hon nog inte alls, när jag tänker efter. Ibland behövs det med andra en dekoder för att förstå vad som kommer ur dotterns mun.

Litet Nova-lexikon:
Apehin  = apelsin
Houa = sova
Bott = Mjölk
Tata = Kaka
Dotta = Docka
Båne = Måne

2 kommentarer:

  1. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    SvaraRadera
  2. Just Bott för mjölk var lite svårtolkad. :-)

    Kanske det kan vara gott?

    Nåja, söt är hon i alla fall lilla Nova. Och så härligt med föräldrar som inte bara klagar på hur besvärligt det är att bara småbarnsförälder. Fast det kanske bara är så att ni fått ett A-barn (vore väl konstigt annars med tanke på ja.. Annica och Anders.. öööh :-))

    SvaraRadera