tisdag 23 november 2010

Klent till middag

Jag och A tycker att vår dotter äter lite för klent till middag, så idag frågade jag pedagog L hur det går med maten på dagis om dagarna. Nova äter frukt och bra till lunch, fick jag till svar. Däremot brukar hon inte få i sig så mycket till mellanmål på eftermiddagen. Hon petar mest i sig pålägget på smörgåsen (vilket är intressant, hemma är det precis tvärtom - ingen ostskiva eller dylikt får besudla dotterns smörgås).

Hemma upplever vi att det nästan är stört omöjligt att få i henne något när vi äter middag, ofta tar hon ett par tuggor och sedan är det precis som att hon tröttnar på att äta och börjar röja runt och slänga saker på golvet istället. Oerhört frustrerande. Ibland kan man få i henne en skål yoghurt eller något annat när hon tröttnat på middagen, men inte alltid.

Undrar om vi äter för sent? Eftersom vi båda jobbar serveras middagen inte förrän 17:30 och då brukar Nova få något litet precis när hon kommer hem från dagis en timme tidigare. Det vore kanske ett alternativ att den som hämtar från dagis försöker äta tidigare med henne och att hon inte får den där lilla snacksen, men då förlorar vi ju hela grejen med att äta middag tillsammans. Och det funkar liksom bara inte att både jag och A är hemma till 17 för tidigare gemensam middag. Svårt det där.

Men smoothien som mamman fixade slank ner utan protester
.... även om en hel del blev kvar i ansiktet.

2 kommentarer:

  1. Pussunge! Du måste väl äta ordentligt med mat, så att du blir stor och stark!:)

    SvaraRadera
  2. Sötnos!!! En reflektion: ni kanske äter för tidigt?? Kram o hälsningar från Thailand

    SvaraRadera