onsdag 13 oktober 2010

Redo för konferens

Out-of-Office assistenten är påslagen på jobbmailen, väskorna packade och svärföräldrarna installerade i gästrummet - jag och A är redo att åka på jobbkonferens! Men det är inte utan att det känns konstigt och lite jobbigt att lämna dottern i nästan 4 dagar. Det kommer såklart att gå bra, bara mammahjärtat som värker.

Jag har iallafall gjort värsta rutinbeskrivningen som stöd för svärföräldrarna. Antagligen med väldigt mycket mer detaljer än vad som är nödvändigt, men de kom med av bara farten. Kontrollfreak? Heh, lite... men mest för att förklara hur vi brukar göra och sen får de såklart hitta vad som funkar bäst för dem.

7-8​
Nova vaknar, hon får ofta välling i sängen medan hon ligger kvar och mornar sig (på helgerna dricker hon välling i vår säng och så kanske vi läser en bok under tiden). Därefter brukar vi erbjuda smörgås när jag och A äter frukost (smör och bröd, eventuellt nån skiva ost eller leverpastej på sidan av, dottern gillar oftast inte att pålägget ligger på smörgåsen…)

9:30-10 Mellanmål
Den här tiden får de mellis på dagis, så om ni lämnar efter kl 9:30, se till att hon får motsvarande innan ni lämnar henne.

12 Lunchdags på dagis

Ca 12:30, efter lunchen – Sovdags. Normalt sett så sover hon 1-2 timmar. Om det inte har varit en jättestökig natt så bör hon nog inte sova mer än två timmar.

15:00 Mellanmål
Den här tiden får de mellis på dagis, så det kan vara bra att erbjuda något även de dagar hon inte är på dagis. Mjölk och en banan eller smörgås till exempel.

17-17:30 Middag

19 Välling
Ofta byter hon om till pyjamas och så innan dess och så äter hon välling och vi läser lite i myshörnan under tiden. Efter välling och läsning är det tandborstning och bums i säng.

19:20
Bäst blir det om Nova kommer i säng till den här tiden, oavsett om hon verkar trött eller inte innan. Blir det senare än så riskerar hon bli övertrött och sover inte lika bra och länge som om hon går och lägger sig strax efter sju.

Om Nova vaknar på natten har vi följande steg i vår få-dottern-att-sova-vidare-strategi:
1. Ge henne nappen och klappa lite på henne
2. Ge välling
3. Låta henne sova mellan oss i vår säng

Nu är det godnatt, klockan ringer om 4 timmar, huuu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar