söndag 12 januari 2014

Slutet på en era

Liten har blivit stor. Efter tre dagars inskolning gjorde Freja sin första dag utan Pappa i fredags. Det hade gått bra och nästan inga ledsna miner alls, men det där med att sova på madrass på golvet är inget vår dotter befattar sig med än. Hon hade blivit riktigt upprörd när de hade försökt få henne att somna som de andra barnen och till slut fick hon gå upp till stora avdelningen och leka med Storasyster istället till Ante kom och hämtade henne.
Förhoppningsvis kan pedagogerna göra magi även med vår lilla tjurskalle, för hur ska det annars gå...? Hon kan ju inte gärna sluta sova på dagarna än. Och vi kan inte gärna komma och hämta redan vid 14-tiden.

Lagom till att jag ska börja trafikera förskolan har naturligtvis vintern hittat till Stockholm också. November, december och nästan halva januari har passerat utan vare sig minusgrader eller en skymt av snö, men när det börjar dra ihop sig för mig att börja lämna och hämta igen så kan man ju ge sig fan på att det ska bli kallt och moddigt.

I fredags unnade vi oss en barnfri kväll med thaifotmassage och restaurangbesök efter jobbet. Riktigt prisvärd och mycket god mat på El Diablo. Mitt tredje besök på den här familjära (och just i fredags något stimmiga) restaurangen och hittills har jag alltid blivit imponerad av ställets kokkonster.

Kalvcarpaccio med pepparrotskräm och annat smått och gott

På lördag morgon tog Ante med sig Freja och Nova till SATS för att träna med E, som också hade med sig båda tjejerna. Inga problem alls för de där fyra att leka på mini-SATS medan papporna tränade. Någon timme senare mötte jag upp på Odenplan för att käka lunch och hämta Freja. Papporna och stora tjejerna (samt E som sov i vagnen) gick sedan vidare för att åka skridskor i Vasaparken.

F dissar pastan och mumsar hårdbröd istället.


Medan Freja sov sin lunchlur i vagnen gick jag och handlade mat och dryck för kvällens middag, eftersom finfolket från Vässan hade annonserat ett Stockholmsbesök kvällen innan. Redan på morgonen hade jag skjutsat in en barbequesåsindränkt fläskkarré och biffstek i ugnen som lagom till kvällningen hade fallit sönder till tacomaterial. Pulled pork och pulled beef alltså. Perfekt med mat som lagar sig själv medan man gör annat.

Trevlig middag med La Familia på kvällen sedan. Det blev alldeles för sent sänggående för våra små dock. Freja lyckades vi väl få att sova vid 22-tiden på tredje eller fjärde försöket och Nova åt sin kvällsmacka först efter 23. Det är ett under att det inte blev några större trötthetssammanbrott på kvällen. Mestadels lekte de på väldigt bra.

Fem av sex tjejer i filmtittartagen. Vintertid bor stug-TVn i lekrummet. Den utnyttjas sällan, men sådana här gånger passar det perfekt när man kan mysa i den utfällda bäddsoffan och titta på film utan att de vuxnas prat och musik stör.

Idag sov vi till nio, med undantag för X antal uppvak för Freja. Det var bara att vänta en något stökigare natt med tanke på att det blev alldeles för sent kvällen innan. Inga längre vakenperioder dock utan mest nappisättningar och en vällingflaska framåt morgonkvisten. Sedan var det bara att skynda järnet till jobbets julgransplundring på Tekniska Muséet, där det bjöds på dataspelsutställningen Game On 2.0, hamburgerlunch, ansiktsmålning, ballongfigurer, fiskdamm, pysselbord och annat. Den där dataspelsutställningen hade jag velat kolla in utan barn, nu skyndade vi mest igenom eftersom det var få saker där som kändes relevanta för femåringar.



Så var veckan och helgen slut. Imorgon blir första dagen då vi är två vuxna som ska till jobbet och två barn som ska till förskolan. Slutet på en era och början på en annan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar