måndag 10 juni 2013

Nationaldagslånghelgen

bjöd på finfina grejer; mestadels soligt och varmt väder samt besök från norr i form av mina kära föräldrar. Eftersom pappa lätt drabbas av lappsjuka i stan och alltid måste ha något att göra passar det extra bra att vi är i stugan och får saker gjorda när de är nere och hälsar på.

Den här gången utrustade vi fadern med en liten grävmaskin för att gräva ett par rejäla gropar för ett par nya buskar och träd (bland annat för att ersätta insynsskyddet mot grannen som gick förlorat förra året när Ante och pappa gick loss i en motorsågsfrenzy medan jag tog en tupplur i mitt dåvarande höggravida tillstånd). Dessutom fick han gräva bort ett par gamla stubbar och jämna ut marken nere mot skogsbrynet för att åstadkomma en större, jämnare gräsyta som kan användas till spel och annat. Ante får en del att göra med att preppa mark och rulla ut gräs framöver, med andra ord.

Familjen B/P kom ner och åt middag med oss i fredags

Lunch i Norrtälje på lördagen. Sean Banan höll hov i parken mitt emot med mycket dunkadunka. "Det borde vara skottpengar på den där", muttrade min far jägaren som uppenbarligen inte tillhör bananens fanklubb. 

Glasstopp

Mamma fick hjälpa till med en hel del barnvaktande av framför allt den minsta familjemedlemmen. Och ändå hann hon med att städa kökslådorna, kylskåpet och putsa alla fönster...


Förutom att få hjälp med trädgårdsfixande, städande och barnvaktande (tack snälla mamma och pappa!) har jag och Ante faktiskt fått sova mer än normalt också. Både Freja och Nova har varit uppe till något senare än vanligt (och dessutom har den lilla börjat sova lite mer stabilt igen efter en period med uppvak var och varannan timme) så de flesta morgnar fick vi sova till efter åtta. Oftast var det en kaffesugen morfar som väckte oss med att skramla i köket.

Det har varit en toppenhelg och Nova ville absolut inte åka tillbaka till stan igår eftermiddag. Förutom att vara med mormor och morfar har hon lekt med Thea under många timmar i helgen. Gjort skattkartor, gungat, klättrat på berg, blivit jagade av imaginära "ondingar", bakat tårtor i sandlådan och ritat oräkneliga teckningar. Det är verkligen ett stort plus i kanten att ha stuga ett par hundra meter från kompisar med barn i samma ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar