måndag 24 juni 2013

Midsommar

Midsommarafton bjöd på traditionsenligt kompisfirande ute på Vätö med strålande sol, picknicklunch vid havet (Freja sov sig planenligt igenom hela lunchen) och dans och fiskdamm vid samfällighetens midsommarstång. Barnmiddag, fördrink och bastu hemma hos E&E senare på eftermiddagen och därefter grillmiddag hos oss.

Antalet och sammansättningen midsommarfirare brukar variera lite, även om vi har ett par kompisar som troget brukar återkomma varje år. Denna midsommar var vi en lagom stor skara à la 12 vuxna, 6 barn och en yttepyttebebis som bara var 3 dagar gammal. M&M nedkom nämligen med en ursöt liten rumpnisse till tjej i tisdags, men åkte tappert ut och hängde med oss över dagen ändå.

Vi har intagit midsommarlunchen vid badstranden flera år i rad och vi har alltid varit ensamma där fram till klockan 14 när midsommarstången reses ett stenkast därifrån. Hur skönt som helst. Jag kan faktiskt bara komma ihåg ett enda år när solen inte har skinit på oss på midsommarafton.

E&Es skrinda fick bli picknickbord i år

Ju fler kockar desto bättre grillning

På lördagen hade det mulnat på och det var skönt att bara skrota omkring hemma i stugan och fixa när gästerna begett sig. Igår var det soligt väder igen och vi fick vi besök av barnens faster och kusiner över dagen. Klassiskt nog gick solen i moln lagom till att vi pallrat oss ner på badstranden på eftermiddagen. Men sådana petitesser hindrade såklart inte barnen från att bada i det iskalla vattnet.


Strategin var att köra tillbaka så sent som möjligt igår för att försöka undvika köer, vilket nog lönade sig. Vi startade ganska precis klockan 20 och upplevde inga större trafikproblem på vägen hem till stan.

Nu sista veckan innan "sommarlovet" börjar; sista veckan på förskolan för Nova, sista veckan på jobbet för Ante och sista veckan som ensam föräldraledig för min del.
Alla ser fram emot semester och sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar