lördag 16 mars 2013

Helgens HCHF-mat

Under veckorna försöker jag och Ante dra ner på kolhydraterna. Vi kapar bröd, pasta, ris och liknande och äter mer grönsaker i olika former istället. För att vi mår bra av det, helt enkelt. Samtidigt är de ju ofta så himla smarriga de där små kolhydratsrackarna och det skulle kännas tråkigt att aldrig få njuta av en rostad macka med marmelad eller en kladdig pasta och därför är vi "något" mer liberala, ehrrrm, under helgerna. Speciellt vad gäller middagarna. Då är det ofta mer High Carb, High Fat som gäller.

Igår hade vi fredagshäng med M & M här hemma och det blev småplock i spansk anda; stora oliver, manchego, serranoskinka, småchorizo, potatistortilla (köpt) och så svängde jag ihop två sorters munsbitar på ugnsgrillade baguetteskivor; en variant toppad med champinjoner stekta i vitlök med tryffelolja, parmesan och bladpersilja och den andra toppad med café de paris-sås, fläskkött och grillad paprika. Därefter en efterrättsorgie i kladdkaka, vispgrädde, glass, maränger och topping. Jag mår lite lätt illa när jag tänker på det. Men den halvfärdiga bebisen i Ms mage simmade antagligen nöjt runt och lade på sig lite extra.

Och så drack vi bubbel. Vi köper sällan riktig champagne utan nöjer oss med cava eller liknande. Pongracz för strax över hundralappen gillar vi.


Idag fick Ante bestämma vad som skulle stå på lördagsmiddagsbordet och han valde en gammal klassiker; Nachostallrik de luxe. De luxe för att varje nacho är färdigpreppad och gratinerad med salsa, köttfärs och ost. Bara att svischa ner i en klick guacamole på vägen till munnen. Syndigt gott. Verkligen.


Nova äter varken köttfärs (vilket är bra i det här fallet, för annars skulle jag nog inte servera nachostallrik som middag...) eller nachos och fick istället majstortillas med kyckling och grönsaker. Freja åt potatismos och kalvköttsgryta. Det är inte helt sällan det ser ut just så just nu, att det är tre olika middagar som ska preppas även om vi äter samtidigt. Pust. Mycket att stå i för kökspersonalen, det vill säga undertecknad. Men det kan det vara värt ibland när vi inte känner för att kompromissa med vad vi själva är sugna på och ändå vill äta tillsammans med barnen.

Fruktsallad till efterrätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar