måndag 3 december 2012

37

Det var igår jag fyllde år, men födelsedagen firades till största del på lördagen. Vuxenfirande i den här familjen inkluderar allt som oftast någon form av behandling och någon form av restaurangbesök. Bästa kombon. Den här gången blev det en timmes ljuvlig thaifotmassage på Samruai på Kungsholmsgatan och eftersom det finns fler decemberbarn i kompiskretsen drog vi därefter vidare mot stan för att möta upp 2/3 av As tenniskompisar med respektive för gemensam födelsedagsmiddag.

A i schysst outfit; färgglada thaibrallor och vit skjorta

Vi inledde med en fördrink på Grand Hotel och fortsatte sedan runt kvarteret till B.A.R, Blasieholmens Akvarium och Restaurang. Som namnet antyder är detta ett ställe där man ska passa på att äta fisk (även om det finns kötträtter också) så vi tog seden dit vi kom och valde fisk ur ismontern. Firren serverades perfekt grillad med de tillbehör och såser vi valt. Jag åt havskatt för första gången och valde skirat smör och färsk pepparrot, risotto och grillad broccoli till den. Mmm. Jag var lite feg när det gäller förrätten och fick en inte speciellt minnesvärd blini med löjrom. Däremot var de rökta räkorna och lax- och pilgrimsmussletartaren smarriga.
Mycket trevlig kväll och jag kan absolut tänka mig att återkomma!


Efter familjemys, adventspyntande och presentöppning på själva födelsedagen packade vi in oss i bilen och tog en tur till Uppsala för att hälsa på E & Hs och säga hej till deras nyaste tillskott, en söt liten tjej på 7 veckor. Kul att träffa dem samt se deras nya lägenhet eftersom de flyttat sedan sist.

På vägen hem stannade vi till på IKEA i Uppsala för att kolla in deras mobila köksöar. Jag saknar nämligen en sådan i vårt hem. Vi hade en med när vi ritade köket, men i sluttampen valde vi bort den för att inte riskera att köket skulle bli plottrigt. Nu har vi tänkt om och känner att vi verkligen saknar barhängsfunktionen, det vill säga en plats där man kan duka fram småplock innan middagen och där gäster kan sitta och ta ett glas vin och snacka medan maten förbereds. Vi hade ju just det i förra lägenheten. Men på IKEA fanns inget bra alternativ så vi får suga på den karamellen ett tag till. Det blir kanske ett hemmabygge framöver?

2 kommentarer:

  1. Grattis grattis, bästa sättet att fira på helt klart :)
    Och dubbel barnvakt också?! Extra lyxigt!

    Vi byggde en köksö (om än fäst i en vägg med ena kortsidan), det gick mycket bra när vi väl fått ner en ritning som höll. Och en snickare som inte var en sån klåpare som övriga sådana som kommer hem till oss brukar vara.
    Perfekt med utrymme för häng. Och vinkyl. :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tackar! Ja, vi hade lyxigt nog dubbel barnvakt, men lillan skötte sig väl inte helt exemplariskt om man säger så... Farföräldrarna blev gormade på större delen av kvällen.
    Ja, jag tror att vi får bygga något liknande här också och jag hoppas på att min egen handyman kanske kan dra på sig snickarbyxorna och fixa det... :)

    SvaraRadera