lördag 15 december 2012

Lucia

I år hölls förskolans luciafirande utomhus och innergården var stämningsfullt pyntad med ljusslinga, ljuslyktor och marshaller. Det var rätt kyligt i torsdags, men lite kyla och snö är att föredra framför förra årets svettiga trängsel när 50 personer fick tränga in sig i ett rum på förskolan.

Första året vägrade Nova luciaklädsel totalt och förra året var det huvudglittret som fick nobben, så med tanke på vår dotters egensinnighet och envishet tänkte vi nog att det fanns en god risk att hon inte skulle vara med i tåget alls när de kom ut. Men det var hon faktiskt. Sjavade in bland de sista, tog god tid på sig och ville inte gärna sjunga med trots att de hade genrepat och att hon hemma sjunger både "Vi komma från pepparkakeland" och "Sankta Lucia" på repeat. Hon var i gott sällskap då det som vanligt kanske var 1/3 av barnen som sjöng, resten tittade storögt på muren av alla vuxna som samlats för att titta på dem. En helt förståelig reaktion när man tänker på saken.


Och här hemma pryds fönsterbrädet av en klassisk toarullslucia som Nova har gjort på förskolan. Gotta love it. Speciellt som den liksom skelar lite med ögonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar