tisdag 11 december 2012

Fyrbarnsfamilj

I fredags hade vi förstärkning av barnaskaran i form av Thea och Edith medan deras föräldrar fick en kväll på tu man hand. Till fredagmiddagen hade vi alltså fyra barn i åldrarna 4 månader, 8 månader, snart 4 år och snart 5 år runt bordet.

Efter middagen var det projekt Läggning för de minsta barnen. E knoppade in i sin vagn klockan 19 med en vällingflaska och Freja tog efter och somnade in utan skrik i sin egen säng en halvtimme senare. Stora tjejerna fick vara uppe lite längre. Först badade de tillsammans och efter en stunds filmtittande somnade de inne på Novas rum, T på en madrass på golvet. Tanken var att hon skulle sova över för första gången så det var lite spännande att se hur det skulle gå. Men inga konstigheter där, båda tjejerna sov någon gång efter 20:30. Tyvärr råkade jag väcka E när jag skulle flytta vagnen från ett rum till ett annat och hon krävde en del övertalning i form av vagnande och ytterligare en vällingflaska innan vi hade 100% sovande barn igen.

E & E hämtade upp E på vägen hem och sedan blev natten lugn med bara en matning av Freja som avbrott. På morgonen var jag uppe först av alla och inte förrän en halvtimme senare, vid nio, vaknade övriga. Inte så pjåkig sovmorgon med tre barn i lägenheten!

A spontanuttryckte "Det är väl inte så mycket mer jobb med fyra barn än med två?!" och förträngde antagligen att barn varken kommer ut som femåringar eller levereras iklädda pyjamas varje kväll, så att allt man behöver göra är att se till att de får i sig välling och somnar... men jag håller med om att det gick ovanligt smidigt att vara fyrbarnsfamilj för en kväll (även om det såklart var full rulle innan alla väl sussade sött).

1 kommentar:

  1. Bra roddat!! I just semesterbranchen är d lite knepigt redan vid två barn.. Får ljuga oss till hotellrum, då de inte är anpassade för två barn. O golvet är fullt i madrasser, redan vid två barn. Så stort nej för fyra barn! Kram på er från lillis

    SvaraRadera