söndag 29 juli 2012

Vecka 39

Den här veckan har det varit klent med bloggdisciplinen. Det förstår jag speciellt när släktingar börjar ringa och undra om det hänt något eftersom det är så tomt på nya inlägg. Men nej, vi har varken fått bebis eller blivit kidnappade av utomjordingar.

Vi lämnade vårt base camp i tisdags och begav oss in till lägenheten i stan för första gången på 3,5 vecka. Jag hade sista ordinarie MVC-besöket inplanerat och i samband med det passade vi på att ta någon dag extra i stan för att preppa för Lillasysters ankomst. Det var ärenden som behövde uträttas, tvätt som behövde tvättas och framför allt behövde lägenheten en rejäl städning. Det börjar ju närma sig på allvar nu - vecka 39, herreguud - även om det var först härom dagen som jag insåg att A nog bör ta det lugnt med alkoholen till maten för att kunna vara körbar. Jag har liksom inte riktigt tänkt på att det kan sätta igång när som helst nu, jag snittades ju med Nova och har även den här gången en snittid inbokad för att inte gå över tiden. Sist fick jag ju bestående nervskador i fötterna till följd av tryck och svullnad och vill försäkra mig om att det inte förvärras den här gången. Men Lillasyster kan ju faktiskt bestämma sig för att komma ut innan dess.

Inga större överraskningar hos barnmorskan, blodtryck, sf-mått och bebis hjärtljud var bra. Lillasyster ligger numera med huvudet neråt och min barnmorska uppskattade att hon är i storleksordningen kring 3,3 kilo. Något större än Nova alltså. Magen har sjunkit ner ordentligt senaste veckorna och jag är numera begåvad med en ordentlig hängbuk. Passar extra fint till stödstrumporna på beachen...

Tillbaka på ön i torsdags kväll efter att ha blivit servade med middag hos Novas farföräldrar i stan och sedan dess har vi haft två riktigt fina stranddagar med sol från morgon till kväll. Idag ser ut att bli ytterligare en varm dag, tempen är uppe på 22 redan klockan 9, även om det är något molnigare än tidigare dagar. Men vi känner ingen solstress här, speciellt inte jag, och njuter mest bara av semester och stugliv för fulla muggar. Så länge det inte blir en vecka med hällregn förstås.

Utsikt från stooor mage i vecka 39. Brassestol för både rumpa och fötter är numera ett självklart ackompangemang till strandhänget. Pigmentranden är svår att missa också.

1 kommentar: