onsdag 4 juli 2012

Sommarmorgon

Blodigt tidiga sommarmorgon. Klockan är halv fem och jag sitter uppe och äter yoghurt och alldeles för söt müsli medan jag knappar på datorn och ser ute- och innetemperaturen sakta stiga. Det ser ut att bli en vacker dag än så länge.

Förutom att det är något stökigare för mig att rulla upp ur sängen nu för tiden är just detta anledningen till att A tagit eventuella nattuppvak med Nova senaste månaderna; jag har helt enkelt svårt att somna om de gånger jag vaknar under natten. Detta trots att vi anammat semestertider och inte gick och lade oss förrän framåt ett igår. Nova ropade vid 4 och var kissnödig och jag tänkte för en gångs skull låta A sova eftersom jag själv vaknade till så lätt. Skulle kanske inte ha gjort det med facit i hand.

Vädret de första semesterdagarna får godkänt. Trots allt är vi i Sverige och förväntan har inte varit 25 grader och strålande sol direkt. Ett par timmar på stranden med hyfsat mycket sol och temperaturer över 20 grader både igår och i söndags känns ändå okej. Däremot hade ju havet kunna få bjuda på mer än blygsamma 16 grader. Till och med barnen verkar tycka att det är i kallaste laget.
Kallt. Kallt!

Den här veckan har vi sällskap av familjen A från Vässan här på Vätö. L & J hyr samma stuga som våra spanska kompisar gjorde förra året. Så vi alternerar kvällsgrillningen mellan deras, vår och E & E's stuga den här veckan. Avslappnat och trevligt.

Småbusarna vid eget bord

Männen slavar vid grillen...

... medan kvinnorna tar det lugnt. Och så här ser det såklart alltid ut. Vi tjejer lyfter aldrig ett finger i köket, nejdå. L ser för övrigt missnöjd ut över att chipsskålen inte blivit påfylld, så det finns helt klart utrymme för förbättringar i servicenivån.

Igår tog papporna med sina äldsta döttrar (till skillnad från vår Lillasyster har ju de andra familjerna fått ut sina småtjejer redan och E & N har ju blivit 3 och 4 månader gamla tokigt snabbt) på cirkus till Norrtälje medan mammorna stannade hemma med småttingarna. Jag fixade scones och te och så satt vi här och skvallrade i lugnet ett tag. Bebisarna låg på golvet och var allmänt nöjda mellan amningarna och blöjbytena.

Nova och A kom hem framåt 22 och allt hade gått bra, cirkusen var stor (Cirkus Maximum) så även papporna hade haft behållning av det hela. A nämnde att det kanske var för inriktat på vuxenpubliken till och med och föreställningen var i aningen längsta laget för vår dotter, två timmar. Efter framåt en timmes stillasittande hade det krupit i benen på Nova. Pausen kom lägligt en kvart senare. "Kanelerna" var största behållningen, enligt dottern.

Nu kryper jag tillbaka till sängen och hoppas kunna somna om och få sova ett par timmar till innan det är dags för frukost och strandpackning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar