torsdag 3 maj 2012

Solig Valborg i stugan

Slutet av förra veckan var sådär vardagsrafflande som vanligt och långhelgen har vi tillbringat i stugan, därav senaste veckans bloggtystnad.

Mer eller mindre hela lördagen gick åt till att packa, storhandla i Norrtälje, bila ut till Vätö och vi var inte framme förrän vid halv fem på eftermiddagen. Jag beslutade mig för att lämna datorn hemma eftersom vi hade tillräckligt med packning och jag bedömde att jag skulle klara mig utan den ett par dagar utan att få några bestående men. Sedan visade det sig att vi hade glömt digitalboxen till TVn hemma. Vare sig dator eller TV, ojojojoj. Jag blev faktiskt lite stissig på lördagkvällen utan någon form av underhållning. Men visst hade det sin charm att ligga skafötters i soffan och läsa framför braskaminen också. Fast man blir ganska så trött(/uttråkad) av det och vid 23 sov hela familjen.

Dagen därpå tog killarna itu med att hämta och sjösätta båten, en process som inte gick så smidigt som planerat då båttrailern pajade på vägen till hamnen. Det var vi tjejer lyckligt ovetande om där vi fikade på bryggan i solen.

Vassplockning

På kvällen köpte vi hämtpizza från Nysättra och bastade i omgångar uppe hos E&E innan vi traskade de 200 metrarna till vår egen stuga och återigen somnade vid 23-tiden.

På måndagen var det dags att vårstäda gäststugan. Vi lyckades dra ihop en liten rishög att bränna i sann Valborgsanda också medan vi grillade korv till lunch på terassen. På eftermiddagen fick vi sällskap av P&L och lille L som sov över till måndagen.

Bara L som fastnade på bild, P var antagligen ute och jagade efter vildingen L

Middag hemma hos oss på kvällen med fam E&E på kvällen. Det blev premiär för grillad fläskkarré och fransk potatissallad och E hade gjort både god västerbottenpaj med kräftstjärtar och en efterättskaka. Måndagkvällen blev senare än de andra kvällarna, vi satt uppe och surrade ett tag medan E i vanlig ordning försökte ordna bastu i stugan genom att elda våldsamt i braskaminen. Det bor absolut en liten pyroman i honom.

Tjejerna kollar film i Novas våningssäng på Valborgskvällen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar