måndag 14 maj 2012

Inne- och utedag

I helgen körde vi en ny variant med att åka till stugan och startade från stan prick kl 20 på fredagkvällen, efter middagsintag och mathandling. Om vi åkt direkt efter jobbet hade vi behövt ordna ovannämnda saker på vägen ut (McDonalds i all ära men varför finns det ingen annan snabbmat längs de svenska vägarna?!) och Nova skulle med all säkerhet ha somnat i bilen för att sen vara uppe och röja på kvällen. Bättre då att hon somnade när det ändå var sovdags, resonerade vi.
Men tror ni att dotter somnade?
Nej, just det. När vi väl var framme efter 21 var det lilla fröken Övertrött som efter många protester knoppade in i sin röda våningssäng.
Och just det, jag lyckades pricka in en kräkning mellan Norrtälje och Vätö också. Synd på god Pad Thai, den var inte lika aptitlig på vägen upp som ner.

Första helgdagen bjöd på riktigt ruggigt väder, 6 grader, duggregn och blåst. Brrr. Nova var tappert ute  och larvade runt i galonisar en stund på morgonen, men kom in efter en halvtimme och sedan tillbringade hon och jag större delen av dagen inomhus. Tjejerna från Rönnbärsstigen kom ner och sällskapade med oss en stund medan våra respektive killar förevisade båten för en potentiell säljare. Vi hade nämligen beslutat oss för att sälja vår pärla för att köpa en större båt om något år, till nästa sommar kanske. Familjen E&E är ju med spädis och jag kommer att vara extremt höggravid under sommaren och därmed har vi tänkt klara oss utan flytdon det här året. Lite trist att vara båtlösa dock och vi kommer att sakna KnappKarlsson och klippgrillningarna i sommar.
Försäljningen gick iallafall bra och vi fick mer eller mindre tillbaka pengarna, trots att vi haft båten i ett par år nu.
Bra jobbat av A och E!

På lördagkvällen var vi bjudna upp till E&E. Vi bastade i omgångar innan maten och sedan fick vi grillade kycklingspett och nudelsallad med färsk koriander till middag. Somrigt och gott. Jag hade med mig improviserad kladdkaka med Riesen i (man tager vad man haver) till efterrätt. Inte så tokig den heller. Det blev lite för sen läggning för Nova, men efter ett psykbryt - bl a fel färg på ombytestrosorna och fel ställe hon skulle få sova på - så kompromissade vi och hon fick sova på ett annat ställe. Efter typ 30 sekunder hade hon slocknat på soffan.

Betydligt trevligare väder hittade oss igår och då passade vi på att vara ute i solen och fixa i trädgården hela dagen. Jag har insett mina fysiska begränsningar (det är sjukt jobbigt att försöka stå nerböjd och rensa ogräs med den här bullen på magen. Tror inte att Lillasyster gillar det och själv blir jag yr på direkten) och A fick agera min förlängda arm med rabattfixandet. Gräsklippning hann vi med också. Hoppas att vi lärt oss den här gången att aldrig underlåta att klippa gräset på hösten, det blir så mycket jobbigare att bli av med allt dött gräs på våren sen. Det var nästan så att gräsklipparen inte fixade jobbet (den kan i och för sig ha blivit lite putt av stenen jag körde på till att börja med). T kom ner och lekte med Nova en timme och sedan grillade vi lax till sen lunch/tidig middag och åt på terrassen innan vi återvände till stan. Långhelg nästa så redan på onsdag får vi åka tillbaka, alla tummar hållna för fint vårväder då!

Tjejerna har äntligen blivit så stora att de kan hantera såpbubbleblåsandet utan assistans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar