lördag 14 april 2012

Uppsalatur

Det vedervärdiga aprilvädret höll på att sätta käppar i hjulen för dagens planer att åka till Uppsala, men till sist tog vi oss ändå iväg med sommardäcken på i snömodden. Först åkte vi till familjen N för att i lugn och ro fika och beskåda deras nytillskott på 4 veckor. Ytterligare en tjej förstås. Vid 14 drog vi sedan iväg till en 4H-gård nordost om Uppsala där storasyster O skulle ha sitt 4-årskalas. Lagom till dess hade snöblaskandet från himlen upphört, tack och lov. Kalaset inleddes med en rundtur bland djuren. Nova förvånade oss genom att vilja klättra in till fåren när det erbjöds. Kort därefter tyckte hon dock att ett av dem var lite väl närgången (de var väldigt kelsjuka och buffade för att bli klappade) och A fick lyfta upp henne. På gården fanns får, getter, kaniner, kossor och hästar. Många djur hade precis fått lamm/killingar/kalvar och att klappa en liten killing var poppis hos barnen.
Därefter var det dags för fika inomhus. När varmkorven, tårtan och presentöppningen var avklarad var det dags för ponnyridning. Dottern förvånade oss för andra gången genom att självklart stega fram och bli hjälpt upp på hästen när det var hennes tur. Kalaset avslutades med skattjakt i lagården där barnen fick leta fram godispåsar.


Vi var tillbaka i stan ganska precis klockan 18 och i och med den sena timmen svängde vi bara förbi lägenheten för att svida om från gummistövlar och skaljackor för att gå och äta på Primo Ciao Ciao här i närheten. Nova fick oss att höja på ögonbrynen igen genom att fråga servitrisen vad hon hette och sedan säga sitt eget namn, men hade sedan lite för mycket myror i brallan för att restaurangbesöket ska kunna utvärderas som riktigt bra. Absolut inget större störningsmoment, men jag blir bara lätt irriterad när hon ska upp och ner från soffan hela tiden, lägger sig ner och mest bara petar i maten fram tills typ 5 minuter innan vi ska gå. Å andra sidan tror jag faktiskt att hon var lite trött från dagen som varit, då kör hon ofta sitt eget race utan att gå att resonera med.

Fredagkvällen tillbringade vi hos E&E med en spontan "afterwork" med hämtmat och ett par glas vin (för de som fick dricka det). Es flygledarkompis S med dottern E, något yngre än Nova, var också där. Nova och T lekte järnet fram till halv nio då det började bli lite argumentation mellan tjejerna. Det är en tydlig indikation på att de börjar bli ordentligt trötta och en stund därefter packade vi ner dottern i åkpåsen och traskade hem i regnet. Jag hade högklackade stövletter på mig för första gången på ett par veckor och satan i gatan vad ont jag hade i fötterna när vi väl kom hem... hädanefter blir det nog klackfritt tills Lillasyster är ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar