söndag 15 april 2012

Social söndag

Tennisfamiljerna var inbjudna till oss på brunch mitt i dagen idag. Klockan 12 var det sagt, men eftersom övriga är lika duktiga tidsoptimister som jag och A var vi fullt manskap först strax innan 13; 7 vuxna och sex barn. Vi saknade MWs J, som är på resande fot i helgen.

Brunch är tacksam bjudmat, man kan liksom laga samma sak varje gång utan att att det är något konstigt med det och det är enkelt att anpassa till mindre och större sällskap. På bordet idag fanns bacon, chorizo, prinskorv, klyftpotatis, äggröra, hallonsmoothie, apelsinjuice, kaffe/te, smörgåspålägg som salami, skinka, ost, marmelad och grönsaker och nybakat bröd. Jag brukar slänga ihop scones, men imorse var A iväg och köpte typ världens största bröd från bageriet/fiket Le petit France här i närheten istället. "Efterrätt" fanns också såklart, idag blev det våfflor, sylt och vispad grädde.

Efter tre packade killarna iväg sig till tennisbanan och tog med sig "småkillarna" R & S. P hade några ärenden att fixa, men jag och J tog med oss tjejerna och promenerade ner till Humlegården i det sköna vårvädret (äntligen!), där det finns en stor lekpark. Nova och O lekte på jättebra och minsta S sussade gott i vagnen hela tiden vi var där. Vid halv sex kom papporna tillbaka och vi vinkade hejdå till familjen N och tog bussen hem. 


Nova (och vi) har tagit sovmorgon både lördag och söndag och det var inte helt lätt att få henne att sova i dagisvänlig tid ikväll. Hon knoppade nog inte in förrän framåt 21 och jag vet en liten tjej som kommer att vara både trött och ilsken imorgon bitti...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar