fredag 6 april 2012

Aquaria

Nej, det var inte planen att det skulle vara nollgradigt och snöblask denna dag. Vi hade ju tänkt vara på Vätö hela helgen. Men inte så kul att hänga där i detta skitväder och speciellt inte som vi ska ha As släkt på påsklunch imorgon. Fem vuxna och tre barn på 45 kvadrat lockade inte och vi beslöt oss för att köra påsklunch i lägenheten istället. Enklare också med tanke på att vi inte har sommarvatten i stugan än.

Därmed var vi sysslolösa denna långfredag och eftersom Nova var svårförflyttad från fiskdisken på Daglivs häromdagen ("Vad heter den fisken? Och den där? Vad heter den med prickar? Vad är det för fisk där bakom den med prickar") drog vi iväg till vattenmuséet Aquaria på Djurgården på förmiddagen för att dottern skulle få titta på andra fiskar än sådana som är döda och ligger på is.

Vad säga om Aquaria då? Visst bjöd det på någon timmes förströelse, både för stora och små, även om stället lät mer spännande när man läste om det. Vi vuxna som har sett bl a akvariet i Sydney var väl förvisso svårimponerade. De hajar som fanns var ett par småhajar, under metern, och både vi och Nova hade nog förväntat oss större firrar än så. Största behållningen för dottern var nog ett litet akvarium med några anemoner och clownfiskar som kändes igen från "Hitta Nemo". Dem gick vi tillbaka till både en och två gånger.

Regnskogsrum

 Söta små sjöhästar

Nemo och hans pappa

1 kommentar:

  1. Ni skulle ha åkt till Turingen i påsk! Här är det strålande sol och kalla nätter! Gårdagen tillbringade vi ca fem timmar i skogen, långpromenad över stock och sten, snö och lingonris. Väl framme vid Storfallsstugan grillade vi korv, åt hembakt bröd med stekt ägg på,drack kaffe och gammeldansk. Trevlig dag!
    Puss och kram och GLA´PÅSK!

    SvaraRadera