måndag 6 februari 2012

Var tog helgen vägen?

Den liksom bara svischade förbi snabbare än vanligt och jag måste fundera över vad vi gjort egentligen.
Men jo, i fredags tog vi det bara lugnt hemma. Jag kände mig lite hängig i slutet av veckan och det var skönt med bara en soffliggarkväll.

Dagen därpå var det fler saker på schemat. Först kalas hos T klockan 14. Jag och Nova gick dit medan A var hemma och gjorde manliga saker i hallen med målarpensel och verktygslåda och sådär.
Barnen fick tårtfika och skattjakt medan de vuxna bjöds på bubbel och småplock. Under de premisserna är det helt okej att uthärda två timmars sällskap av 8 barn i åldrarna 2,5 till 5. Därefter snabb promenad hem för att packa om och sticka iväg till P & L i Hammarby Sjöstad på middag. Vi tjuvkikade lite på schlagern och sen blev det tidig kväll eftersom Nova vägrade gå och sova. Hon har svårt att somna borta och speciellt som i lördags när hon tagit en tupplur i vagnen på väg hem från kalaset. Lillan var på bra humör och pysslade på för sig själv och så, men strax efter 22 kände vi att det var läge att gå hem och lägga henne. Hon somnade i vagnen när vi väntade på tvärbanan och sedan lyfte vi in henne i sängen när vi kom hem. Tyvärr fick Nova ett anfall av nattskräck vid 02 och bara skrek i 15 minuter. Inte helt konstigt med tanke på hur sent hon somnat. När hon väl var halvvaken propsade hon på att se Bamse. Låt gå, tänkte vi efter att ha försökt med vaggvisor och allt möjligt för att få henne att somna om, hellre att hon somnar framför TVn än att hon ska få ett nytt psykbryt. Så vid halv tre satt hela familjen och tittade på världens starkaste björn här i vardagsrummet. Mycket riktigt däckade lillan efter typ 2 minuter. När vi flyttat in henne i sängen vaknade hon till igen och grät och sa att hon hade ont i örat. I med lite Ipren och till slut kom hon ner i riktig sömn igen. Tyvärr vaknade hon i normal tid på söndag morgon, vid 7:30, så hela familjen var rätt trötta igår.

Resten av helgen ägnades åt allmänt hemmapyssel. Vi möblerade om och bytte ut en del saker på Novas rum, städade gästrummet och donade. Medan vi sprang några ärenden och storhandlade passade dottern på att ta ikapp nattens förlorade sömn, hon somnade 20 steg från huset och sov sig sedan igenom de två timmar vi var ute. På kvällen hade hon lite feber igen och trots att hon sov väldigt bra inatt var hon långt ifrån pigg imorse. Veckan fick därmed börja med en VAB-dag. Jag stannade hemma med Nova och sedan kom Å & B över vid halv tre så att jag kunde sticka till kontoret och ta ett viktigt möte. Dottern har varit pigg under dagen, men när jag kom tillbaka efter tre timmar var hon febrig igen.

Därmed oklart om det blir något dagis för Nova imorgon. Hur som helst As tur att vara hemma, om inte han också blir sjuk. Han nämnde precis något om att han kände sig hängig. Inte alls sugen på att vara hemma med två sjuka "barn"...

2 kommentarer:

  1. Sjuk tar hand om sjuk är tydligen dealen hos oss... Jonas passar på o jobba ännu mer o träna uppe på det. :( hoppas att nova är bättre redan i morgon! Här blev det en till sån där långdragen sjuka för hedda. Va ju jätte sjuk senast vid jul, trist! Men nu kanske hon är frisk ett år ;). Hade ni tapeten när vi va hem till er?? Näe, inte va. Bildbevis, tack! Kram på er därborta i storstaden!! /lillis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, den här tapeten måste upplevas in real life... :) Ta och kläm ut Månen nu och kom och hälsa på! :)

      Radera