söndag 26 februari 2012

Lekland x 2

A har börjat gagga om att det snart är dags att byta bil och föreslog att vi skulle ägna lördagen åt att åka och ta en rajd hos bilfirmorna. Eh, I think not... jag är så fantastiskt ointresserad av bilar att det är skrämmande. Så länge bilen vi äger kan ta mig från punkt A till punkt B med hyfsat komfort är jag nöjd. I början kom jag knappt ihåg vilken bil som var vår och gick vid mer än ett tillfälle och ställde mig vid fel fordon när vi skulle åka någonstans. Med andra ord kan jag nästan inte ens tänka mig ett värre sätt att spendera dyrbara helgtimmar på än att hänga hos en bilhandlare och provköra bilar.

Istället fick A ta med sig E på förmiddagen igår medan jag och E och döttrarna besökte det hyfsat nyöppnade leklandet på Fridhemsgatan. Verkligen super att det finns ett sånt ställe här i närheten. Inte alltför stort men tillräckligt för att roa tre-fyraåringar ett par timmar. Det finns ett café där man kan luncha eller fika och många bord så att föräldrarna kan sitta och äta och prata och samtidigt hålla koll på sina telningar. Efter 14 packade vi oss iväg till Thelins konditori för en sockerboost. Nova klämde i sig en hel stor kanelbulle helt på egen hand. Jag och E konstaterade att det är väl aldrig så tyst och lugnt som när det bjuds på sötsaker...

Mer "lekland" imorse; efter frukost tog A och E tog med sig tjejerna till mini-SATS där de kunde leka medan papporna tränade. A har en certifiering på onsdag och har pluggat en hel del de senaste två veckorna. Så efter lunch idag gick jag och Nova ut i det fina vårvintervädret för att promenera längs vattnet. Det var väldigt många andra söndagsflanörer som hade tänkt samma tanke och det var nästan trängsel längs Norr Mälarstrand. Vi stannade till för att mata änder på ett par ställen och gick sedan halva gångpromenaden runt Kungsholmen innan vi tog svängen förbi biblioteket på hemvägen. Därefter mellis och bokläsning på hemmaplan innan middagsbestyren. Pappan kom ut från sitt pluggrum för att äta middag och lägga Nova men stängde sedan in sig igen. Både han och vi ser fram emot att studietiden ska vara över.

Öppet vatten på Riddarfjärden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar