Jag gjorde en liknande variant till dagens släktfika:
Tårtbotten
- 225 gram smör eller margarin
- 3 ägg
- 2 ½ dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5 msk kakao
Recept från sockerkakor.se.
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 4 msk kakao
- 2 msk smör
- 2 msk kaffe
Blanda alla ingredienser till glasyren i en bunke. Rör om och värm försiktigt i mikron. Rör till en slät smet. Häll ut och bred chokladglasyren på tårtan.
Recept från receptfavoriter.se.
Själva tårtbotten blev hög och det var inga problem att skära den i tre lager. Första lagret fyllde jag med hallonpuré och andra lagret med mosad banan och vispad "grädde" (eftersom Nova faster S inte tål mjölk så gjorde jag tårtan helt mjölkfri. Mildas mjölkfria margarin till tårtbottnen och Carlshamns Vispa Lätt (eller nåt liknande) till fyllningen. Inte riktigt samma sak som smör och grädde, men good enough.). I efterhand ångrade jag hallonfyllningen något. Den slog igenom aningen för mycket, tycker jag. Antingen skulle jag ha haft i mindre eller tagit bort den helt. Hjärtströssel ovanpå chokladglasyren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar