söndag 3 april 2011

Visningsdag med familjemiddag

Söndag är visningsdag för alla Stockholmare som letar ny lägenhet. Vi söker väl inte jätteaktivt än så länge i och med att vi har ett bra boende redan, men bra kan alltid bli bättre och därför håller vi koll på bostadsmarknaden för att veta när det där för oss perfekta objektet dyker upp. Sedan tycker vi ju att det är kul också, så Hemnet-junkies kan jag och A nog erkänna oss vara. Det vimlar dock inte av stora lägenheter i innerstan och vi är rätt kräsna i urvalsprocessen, så det brukar sällan vara aktuellt att se mer än 2-3 lägenheter på en söndag.

Intressantaste objektet på länge hittade vi faktiskt i trappuppgången intill Novas faster och kusiner idag. Det är faktiskt samma fastighet till och med och det skulle väl vara både fördelar och nackdelar med att bo så nära varandra. De bor dock i gårdshuset och lägenheten vi tittade på ligger i gatuhuset så med skilda trappuppgångar springer man antagligen inte på varandra dagligen direkt. De har också uteplats mot en annan gård än vad vår balkong skulle överblicka. Deras uteplats vetter iofs mot den barnvänliga gården med rutschkana och sandlåda så där skulle vi antagligen hänga en del.
Men men, lägenheten blir alldeles säkert för dyr för att vi ska anse den vara ett bra köp, så vi behöver gissningsvis inte fundera över det ens.

Idag var vi där iallafall där och åt söndagsmiddag efter visningarna och Nova testade ovan nämnda lekplats genom att leka ute i duggregnet med J & J en halvtimme innan maten.


S bjöd på fräsch nudelsallad och ugnskyckling och till efterrätt blev det raw food-cheesecake, dvs bara nyttigheter i form av icke-processerade eller upphettade frukt och grönsaker. Och inga animaliska produkter. Den var faktiskt väldigt god och med bara nyttiga godsaker som olika nötter, kokos och frukt i sig så måste den ju till och med innebära minus på kalorikontot, eller hur?

Nova var hos farmor och farfar medan jag och A var på visningar och tydligen hade hon farmor tupplurar en timme på eftermiddagen. Det märktes vid läggningsdags, dottern var inte alls benägen att somna och kroknade först framåt 21 efter x antal "Maaammmaa!" och vällingpåfyllningar. Efter det tvingade jag och A oss att ta itu med diverse administrativa saker, som att begära föräldrapenning, skadeanmäla stölden av barnvagnen och rapportera in lägenhetsnumrering till Skatteverket. Snark. Effektivare sömnpiller är svårt att hitta, A sussar redan här bredvid trots att jag inte släckt lampan än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar