måndag 2 augusti 2010

Norrlandsvecka med mycket mat och godis

Idag kom vi tillbaka till Stockholm för en kort mellanlandning innan det bär av till stugan igen. Vi har haft en otroligt skön och mysig vecka uppe hos Novas morföräldrar trots att det bjudits på en del moln och regn. Men det gjorde liksom inte så mycket eftersom vi fått tillräckligt med sol redan i sommar. Dagarna har runnit undan väldigt snabbt utan att vi gjort något särskilt. Hela tjocka släkten har vi dock hunnit med att träffa, och det är inte dåligt marscherat det: mormor och morfar, gammelmormor, gammelfarmor och gammelfarfar, min moster E, kusin P, faster M och hennes man. Till och med Novas morfar nummer två tittade ner och hälsade på en sväng. Han hade med sig en klassisk Brio-clown till Nova som har varit väldigt poppis. Det är fantastiskt att barn kan tycka att det är så roligt att trä ringar på en pinne. Om och om igen.

Något annat som Nova gillade var att leka i vattenpölarna:


Nova sopar gammelmormors bro
Mest av allt har vi ätit, känns det som. Förutom mammas goda mat har vi ätit för mycket smågodis. En påse per kväll sisådär. Och druckit vin. Och ätit ostbricka. Och tårta. Och en massa småkakor. Uuuh. Dottern har också fått sin beskärda del eftersom både morfar och gammelfarfar gillar att "muta" Nova med godis. Vilket inte lillan var sen med att lära sig utnyttja. Nu blir det godisfritt för oss alla resten av semestern!

Ibland belönas godismutor med ett nyp i näsan

Gammelfarfar bjöd på choklad

För att inte förslappas totalt har jag och A ändå släpat oss ut på ett par löprundor och även varit på thaimassage faktiskt! Det kan ärligt talat ha varit den bästa och billigaste (om man bortser från priserna i Thailand då, vill säga) thaimassagen vi fått. Lite märkligt att hitta den i skogarna kring min hemby bara när vi ändå har rest i Asien en del.

Fredag- och lördagkvällen ägnade vi åt pokerspel. Jag var den enda som lyckades med bedriften att inte lyckas vinna en enda jäkla gång. Men det var kul ändå!

2 kommentarer:

  1. Tack för att vi har fått rå om er! Det är väldans tyst och tomt i huset nu sen ni har åkt.
    Älskar er och saknar er!
    Kram kram!

    SvaraRadera
  2. oooh, va härligt för er alla!!!! Välkomna hem till våra breddgrader! ;) kram från bästerås

    SvaraRadera