tisdag 29 juni 2010

Midsommar

Nu vår semester satt igång på allvar. Midsommar är över och de flesta helgfirarna har återvänt till stan, det märks inte minst på badstranden där vi intar dagens picknicklunch.


Trots strålande sol och 24 grader är det märkligt tomt här. Annat var det i fredags, då var här fullt med folk. Vi och våra gästande vänner var här redan vid 13 och fick ha midsommarbuffe i gräset relativt ostörda, men framåt 15 kom människor i mängder för att dansa runt stången som de reser borta vid bryggan varje år. Fantastiskt väder hade vi hela dagen och det var många som badade trots att det inte kan ha varit mer än 17 grader i vattnet. Det är ungefär 10 grader för kallt för min smak. Lagom till algblomningen tycker jag att det börjar bli behagligt nog att doppa mer än tårna.

Efter lunch, dans och fotbollstrixande drog vi oss upp mot stugorna vid 16:30. Barnmiddag serverades ungefär en timme senare och vid 19 anslöt familjerna från Rönnbärsstigen igen. Förutom E&E bodde B&T hos dem. Hos oss huserade två tvåbarnsfamiljer, ett par och en singelkille så totalt sett var vi 13 vuxna och 8 barn under hela dagen och kvällen. Sedan blev det fördrink och framåt kvällen även grillmiddag när de flesta småttingarna kroknat. Ni som varit i vår stuga kanske undrar om vi verkligen hade sovplats till alla och svaret är att det hade vi inte... Kvinnor och barn fick dela på sängarna medan killarna fick sova på golvet.

Efter storfrukost morgonen efter begav sig alla och vi kunde pusta ut. Trots att vi hade delat ut större delen av ansvaret för mat och annat till kompisarna så blir det alltid mer än man tror att fixa med och så många barn på ett och samma ställe höjer stressfaktorn rejält. Vet inte varför dock, de pysslade för det mesta på bra för sig själva.

Midsommar var iallafall trevligt och till nästa år har vi förhoppningsvis fler sängplatser... och kanske inte fullt lika många gäster. Det skulle underlätta logistiken och höja avslappningsfaktorn något.

Mindre trevligt var att spolplasten i toan tog slut innan A hunnit byta till en ny rulle och det tog ett tag innan gravida L insåg att det var urin och inte vatten hon låg på knä och torkade på midsommardagens morgon. Som att det sedvanliga gravidillamåendet var tillräckligt liksom. Sedan när A skulle sätta i en ny rulle spolplast upptäckte han att själva plasten saknades i förpackningen. Hurra. Fem stora killar med bakismage i huset och ingen toalett. Det var kanske därför som alla hade så bråttom iväg efter frukost? Eller så väntar det några obehagliga överraskningar bland blåbärsriset i den mer avskilda delen av vår tomt...

Foton från midsommar kommer, problemet är att de bor i kameran medan det är bara telefonen som erbjuder uppkoppling just nu. Vårt 3G-modem vill inte fungera för tillfället. Nu har jag iallfall äntligen installerat en bloggapplikation på telefonen, så något livstecken ska det väl kunna bli framöver.

Location:Norrtälje Municipality,Sweden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar