måndag 21 juni 2010

Fredagkväll på semesteråret

Nu är det fredagkväll på semesteråret. Två dagar kvar att jobba innan långsemester och sedan nytt jobb väntar. Mmmm. Eftersom jag har en liten uppförsbacke i form av en workshop imorgon kommer det att vara extra njutbart på onsdag när jag "bara" ska knyta ihop säcken och sätta på out-of-office-reply.

I fredags var svärföräldrarna här och barnvaktade medan jag och A var ute med hans jobb. Det såg mörkt ut för bouleplanerna ett tag när himlen öppnade sig vid 16:30, men lagom till 18 hade regnmolnen sopats undan och solen tittade fram en stund. Boule är kul trots att mitt lag inte gjorde särskilt bra ifrån sig, vi var nog mer fokuserade på att dricka öl och socialisera än att få till de perfekta kasten kanske. Annat för A som fick med sig en medalj runt halsen. Efter boulebataljen i Rålambshovsparken promenerade vi bort till nyöppnade Marriott hotell där restaurangen Björk huserar. Det har hänt mycket i den delen av Kungsholmen senaste månaderna! Trerätters middag, gott vin och trevligt sällskap gjorde att klockan hann bli framåt 02 innan vi traskade hemåt.

Lässtund med farmor

Dagen därpå vaknade jag såklart örntidigt och kunde inte somna om trots att jag kände mig både trött och seg efter gårdagens alkoholintag. Vid tiotiden var vi packade och klara för avfärd mot stugan och för säkerhets skull fick åksjuketuggummina följa med. De fungerar bra men man blir äckligt bedövad i munnen av dem.

Stughelgen bjöd på rätt bra väder och jag har hunnit med att plantera en del blommor som ska få bo på den snart färdigbyggda terrassen (snickaren ringde och berättade att skriven tagit slut när det var en meter kvar, men att han skulle slutföra imorgon) och A har nästan hunnit med att grunda för gräsmatteutrullningen. E & E har också varit flitiga och med lite hjälp från A har deras gäststuga nästan kommit upp. Bara taket som saknas. De som inte har levererat enligt plan är den byggfirma som skulle färdigställt vårt extra rum men inte ens börjat. Nu ska istället killarna som byggt vår terrass ta sig an det arbetet. Planen är att de börjar efter midsommar.

Uppe på Rönnbärsstigen fixade tjejerna i trädgården...

... medan killarna byggde gäststuga.

Två dagar kvar till semester!

3 kommentarer:

  1. oooh va härligt för dig!!!För mig är det...hmm..låt mig se... 7 dagar kvar innan jag ska jobba! :( shit va fort ett år gick! Kram från bästerås

    SvaraRadera
  2. Ja just det, redan dags... jag lovar att det kommer att ta typ två veckor innan du längtar efter ledigt igen. :)
    Hoppas på att få se er nåt i sommar! Hörde att Hedda & Jonas kommer till Vätö nåt iallafall.

    Puss och kram på er!

    SvaraRadera
  3. he he, synd, jag längtar redan, hinner asså inte ens börja.. men lite idre i aug o kanske en resa i november... sen så är det ju nästan sommarsemester igen! Njut av sommaren! O hoppas vi ses... helgerna är lite fulla.. men ska nog kunna klämma in en dag på vätö! Kram

    SvaraRadera