lördag 8 augusti 2009

Sista semesterveckan

Solen har snällt besvarat min lilla bön och generöst strösslat strålar över oss den här sista semesterveckan. I måndags drog vi dock in till stan för att ta itu med monstertvätten och besöka BVC.

På BVC fick Nova sin andra vaccinationsspruta och så var det sedvanlig mätning och vägning såklart. På tremånaderskontrollen låg ju dottern mitt på normalkurvan för längd, vikt och huvudomfång så vi trodde nog att hon skulle ligga över den här gången, speciellt som A vägde sig med henne i famnen för några veckor sedan och då kalkylerade att hon låg kring 7,5 kg.
Men se lillan vägde inte mer än 6,6 kg och mätte 65 cm från topp till tå, så nu är hon faktiskt under normalkurvan igen. Men det var absolut inget att fundera över tyckte Helena, Nova ser jättefin ut. Frågan är dock om A försökte mörka sina egna semesterkilon genom att hävda att det var Nova som vägde mer än normalt? Eller är han helt enkelt dålig på att räkna...?

Sara och tjejerna var ju här medan vi var i Stockholm och på onsdagen kom även Åsa och Bosse hit. De stannade kvar till torsdagen och A fick välbehövlig hjälp av sin far att bygga vedbod.


Idag har vi haft besök av familjen M; Malin, Mats och Molly. Jag och Malin har känt varandra sedan högstadiet men träffas tyvärr inte alltför ofta nuförtiden, så det var trevligt att ses. Vi har haft picknicklunch på badstranden, tagit en liten båttur och sedan grillade vi hamburgare hemma på terrassen innan de rullade tillbaka till Vallentuna vid åttatiden. Nu har vi inga andra besök inplanerade så det blir några lugna och sköna dagar på tre man hand innan vi drar tillbaka till stan på onsdag.

Nova och Molly

I skrivande stund är klockan 22:30 och vi tittar på Rome på DVD. Eller ja, A har intagit sin vanliga helgkvällspose när något annat än spansk fotboll visas på TVn. Det vill säga ganska sovande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar