söndag 30 augusti 2009

Ostorgie och miniskiva

Helgen har spenderats i stugan. Det har varit fint väder med en hel del sol, men den där riktiga sommarvärmen saknas även om temperaturen har legat kring 17-18 grader dagtid.

I fredags kväll avnjöt jag och A en massa goda ostar och även det andra och sista paketet serranoskinka som Pedro och Elena hade med sig från Spanien. Skinkan fick sällskap av rostad baguette, gniden med en halv vitlöksklyfta, en tunn skiva tomat, mycket olivolja och en lätt dusch av svartpeppar från kvarnen. Mmmm. Pata Negra, det är smarriga grejer det! Egentligen ska väl även tomaten gnidas mot brödet enligt the spanish way, men jag föredrar att bara ha en skiva ovanpå.

På lördagmorgonen var både jag och A ute och tvångsjoggade oss själva i ett försök att mildra de psykiska och fysiska effekterna av ostorgien. Tveksamt om det lyckades, men det kändes bra iallafall.

Elin & tjejerna under sedvanlig eftermiddagsfika här på Vätö

Igår hade vi en mini-kräftskiva med E & E. Inga partyhattar eller tutor, men väl kräftor, snaps, västerbottenpaj och chèvregratinerade rödbetor stod på bordet.


Småtjejerna sov i samma rum, men det gick inte lika bra den här gången som det gjorde senast. Nova vaknade och lät i omgångar och Thea hostade en del, så de störde väl varandra. De somnade nog inte på riktigt förrän vid 22-snåret. Tyvärr innebär ju inte sen läggning automatiskt sovmorgon för föräldrarna - snarare tvärtom - så vid halv sju imorse var jag uppe med lillan. Men efter morgonvälling, blöjbyte och lite lek så sov hon ytterligare 2 timmar, skönt nog. Vi passade också på att blunda ett tag till.

Idag har A målat en sista runda på den hemknåpade vedboden, som nu är nästan klar och har blivit så här fin. Vilken tur att jag begåvats med en sån händig fästman som kan bygga hus där veden ska få bo. Veden gillar utsikten att få tillbringa en vinter inomhus den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar