måndag 7 november 2011

Optimal start

... på jobbveckan: sänggående efter midnatt i kombination med en dotter som började stöka när vi precis somnat och sedan vrålade typ en gång i timmen fram till fyra. Nova vaknade inte på riktigt, men lät tillräckligt mycket för att någon av oss skulle tvingas springa över till hennes säng och kolla läget.

Mardröm i huvudet på en snart-treåring klockan tre på natten:
- "Jag vill inte ha välling! Uuuuuuuuu."
Intressant med tanke på att hon inte har druckit välling på ett par veckor nu och ingen av oss har ens pratat om det heller.
 
I övrigt har helgen varit helt okej. I fredags var vi bjudna till B & T, som ju övergett Karibien för hus söder om Stockholm. Kul att se deras fina, nyrenoverade hus och trevligt höstmys med mustig köttgryta, rött vin och hemmagjord Tiramisu (Inspiration! Det har jag aldrig kommit mig för att göra, får bli ändring på det). Även E&E&T och F med sina två småtjejer var där. Kvällen började dock inte så bra när jag skulle busa till det lite och "skrämma" Thea och Hannes, som spanade fram bakom soffan. H blev så rädd så att han grät i en kvart. Inte så lyckat. Trevlig kväll iallafall och det gick hyfsat smidigt att ta sig dit och hem med buss.
 
Efter sovmorgon på lördag tog vi itu med det som vi skjutit på ett tag nu; "stängning" av sommarstugan.  I vårt fall betyder det att blåsa ur vattenledningarna, tömma kyl och frys, plocka undan lite allmänt och ställa ut element som förutom att ge oss dyra elräkningar även ska hålla någon sorts grundvärme i stugan. Men först passade vi på att elda järnet i braskaminen och mysa på lördagkvällen. Jobbigt nog var jag rätt åksjuk både på vägen ut och tillbaka och fick knapra nachos i totalt 18 mil. Verkar bli värre med åren, det där. I övrigt har helgen varit en orgie i mat som inte direkt brukar omnämnas i diet-sammanhang; pizza, kebabtallrik, vitt bröd, hamburgare, choklad, ostkaka... inte helt förvånande att jag vägde 1,5 kilo mer på måndag morgon än på fredag morgon, med andra ord. Humm.
 
Vattentunnetömning

2 kommentarer:

  1. Ni glömde väl inte disk-och tvättmaskinerna?;-)

    SvaraRadera
  2. Nej kära mor, det gjorde vi inte! :-)

    SvaraRadera