onsdag 2 november 2011

Föräldrasamtal

Sällan känner jag mig så vuxen som när vi har "föräldrasamtal" med någon av Novas pedagoger på förskolan, vilket jag och A hade imorse. Det är ibland en lätt overklig känsla att jag är mamma till en snart treåring.

Iallafall rapporterade K att Nova vet vad hon vill och att hon dessutom är väldigt envis när hon har fått för sig något. För det mesta är hon glad, men när hon är arg då är hon verkligen ARG och får ibland sitta och lugna ner sig. Även hemma har vi märkt av det här. Hon har höjt rösten och vrålat "NEEEJ" åt oss på ett nytt sätt de senaste veckorna. Vi undrar hur det ens är möjligt att en sån liten människa kan föra så mycket oväsen.

Bästa dagiskompisen är C, som Nova brukar prata mycket om här hemma, men samtidigt är de tydligen väldigt lika varandra i personligheten och det krävs inte mycket för att det ska bli grus i maskineriet. Ibland får pedagogerna helt enkelt sära på dem och få dem att leka med andra när det blir för mycket friktion. Men lika ofta har de jättekul ihop och de håller alltid varandra i handen när de är på utflykt.

Nova är väldigt aktiv och rör sig mycket i förskolelokalerna och ute på gården. Det är inga som helst problem med ätandet och även hemma är det just nu en period när hon äter mer än vi är vana vid. Igår tryckte hon t ex i sig två hela skivor Lingongrova till kvällsmat. Hon slutade nämligen helt med välling för ett par veckor sedan. Bara sådär, som det oftast är med Nova. Plötsligt slutade hon dricka vällingen och bara låg och höll i flaskan istället. Så nu äter hon även vardagsfrukost med oss - tidigare lyckades vi mest få i henne frukost på helgerna - och sedan brukar det bli en smörgås eller yoghurt till kvällsmat.
Vad gäller ätandet på dagis så är dottern väldigt noga med att maten inte ska blandas ihop utan att var sak ska ligga för sig på tallriken (jisses, är det mormoderns pedantgener som ger sig till känna redan?).

Summa summarum verkar allt gå bra på dagis och i barngruppen och det är väl det vi har känt av från Nova också. Hon vill verkligen gå till dagis på morgnarna (det betyder dock inte att lämningarna alltid är helt smärtfria) och det är ju skönt!

Det räckte inte med att jag och A kom in sent till jobbet på grund av föräldrasamtalet, idag var det dessutom tidig dagishämtning på grund av planeringsdag. Som tur var ville faster S och kusinerna rycka in och hämta Nova. Så dottern har varit där efter dagis och ätit middag och umgåtts. Uppskattat!

1 kommentar:

  1. Hmm...Har mina aningar varifrån humöret verkar härstamma. Kan det vara från samma gen som pedanteriet? ;) Kram på er!

    SvaraRadera