fredag 19 augusti 2011

Vi har ett kök

Eller ja, snarare embryot till ett sådant iallafall. Det känns nästan magiskt - efter 4 veckor av enbart rivning, spacklande och slipande - att se det som hittills varit en pappersprodukt så smått börja bli verklighet.


Idag har första omgången golvslipning i kök och vardagsrum påbörjats, vilket syns på fotot. Vi har bestämt oss för att inte nåta golvet men mattlacka det med lite vitt pigment i. Helst skulle jag vilja luta/olja det, för känslans skull, men funktion får gå före i det här fallet. Lackningen gör golvet tåligare och underhållsfritt, vilket ju är mer praktiskt med småbarn.

Vi har förbannat oss själva något för tväromvändningen från "normala" vita kakelplattor till mosaik i både lilla och stora badrummet. Inte bara är mosaik som material dyrare (och framför allt finmosaiken vi ska ha på kortsidorna i lilla badrummet), det kostar även mer att sätta upp.
Dessutom deklarerade plattsättaren idag att märket på den vita mosaiken vi köpt och hämtat inte är ngt bra (oregelbundet avstånd mellan bitarna) så vi har idag fått titta ut ny mosaik och bett att få återlämna den andra.
Ja, jag säger då det, plattsättaren verkar vara perfektionist han med. Men det kanske man inte ska klaga på egentligen...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar