torsdag 18 augusti 2011

Planeringsdagar

... på förskolan i dagarna två så idag har jag varit tillfälligt tillbaka i föräldraledighetslivet. Tyvärr blev det inte längre sovmorgon är till halv åtta eftersom de håller på att montera byggställningar inför en kommande fasadrenovering där svärföräldrarna bor. Den här veckan  har vi ockuperat deras lägenhet. Själva har de varit i vår stuga tillsammans med Novas kusiner och det är nog rätt skönt att vi alla sluppit trängas i deras tvåa, även om det såklart hade funkat det också.

Efter att jag och Nova hade legat och chillat och snicksnackat i sängen ett tag på morgonen - A har varit bortrest i jobbet från onsdag morgon och kom precis tillbaka nu ikväll - så masade vi oss upp och gjorde oss i ordning för att möta upp Elin och Thea. Första anhalten var parkleken i Rålis.


Lunchen intogs på Primo Chiao Chiao på Hantverkargatan; kladdig pasta till mammorna och pizza till döttrarna. Nova åt dock mest majs, oliver och bröd, som hon omsorgsfullt doppade i olivolja.


Därefter fortsatte vi ner till Kanalparken, där Es flygledarkompis S och hennes Ella (6 månader yngre än Nova) anslöt. Vi träffade även tre av Novas dagiskompisar i parken.
När mammorna tröttnat på parklekande traskade vi över till Vasastanssidan för ett besök på Stockholms Glasshus på Birkagatan.
Alldeles för många glassorter att välja på

Sedan satte vi oss i en närbelägen liten parksnutt och mumsade på god glass innan det började droppa hotfulla regndroppar ovanifrån. Vi skyndade oss hem till E istället. Där lekte tjejerna bra fram till fyra innan det började bli smågnälligt och det var dags att gå hem. Blodpuddingsinköp på vägen och efter middagen har jag och Nova hängt nere på den mysiga gården där det finns både lekstuga och sandlåda. Framåt sju lyckades jag få till en alldeles frivillig totalsanering av dottern i farmors och farfars dusch och sedan tajmade Pappan bra med att komma hem alldeles lagom till vällingdrickande och bokläsning.
Både mor och dotter var rätt möra efter en lång dag och den senare sussar redan. Imorgon är A hemma med Nova så att jag får vila upp mig lite på jobbet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar