lördag 7 februari 2015

Familjeklubben februari

Igår bjöds på opretentiös afterwork på kontoret och jag var förbi en sväng och tog ett par glas vin och lite småplock och surrade med kollegorna innan jag åkte hemåt. Landade mitt i läggningracet och när barnen äntligen somnat åt jag och Ante räkor framför "Gotham" och "Sveriges mästerkock", de två serier vi följer på Play just nu. Ante somnade framför TVn, som vanligt, och jag satt uppe och spelade dataspel och drack vin till alldeles för sent. Tyvärr blev det dessutom en stökig natt och vid 06:25 imorse vaknade jag alldeles för varm och alldeles för tidigt inklämd mellan en snart-sex-åring på ena sidan och en två-och-ett-halvt-åring på fel ledd på andra sidan. Ante låg och snarkade högt i soffan. Omöjligt att somna om just då och där och verkligen inte den inledning på helgen jag hoppats på.

Efter förra helgens flyttrace är vi nu fem kompisfamiljer som huserar i Sollentuna. P&P har initierat Familjeklubben, där vi ses ungefär en lördag i månaden och där värdskapet vandrar runt bland tennisfamiljerna + E&E.
Idag var det första tillfället och familjen N hade utlyst samling i pulkabacken vid Edsbacka värdshus vid 15. Innan dess tog Ante med sig tjejerna till SATS på förmiddagen (Mamman valde mellan träning eller sömn och prioriterade att sova en timme eftersom den kvalitativa nattsömnen uteblivit) och kom sedan hem för att  slänga i sig och Nova en snabb korvlunch innan Novas första balettsession. Förra terminens Knatteskutt uppfyllde inte riktigt förväntningarna från vare sig föräldrar eller dotter och den här gången var det karate eller balett som stod på önskelistan. Mamman röstade på kampsport, men tyvärr verkar det inte finnas några sådana klasser för barn yngre än sju år. Det blev alltså balett och Nova har varit grymt peppad, jag lovar att balettstassen har hängt på hennes säng i säkert två veckor. Det var ca 20 barn i Novas ålder som balettade på Danshuset här i närheten och Pappan var bannlyst från själva salen, men rapporterade om "partymusik och dunsar" från bakom de stängda dörrarna. Nova verkade nöjd även om hon konstaterade att det "inte var balett" de hade dansat.

Hjälp, vad lång och liksom stor min förstföding har blivit?!

Sedan var det som sagt fullt ös i pulkabacken på eftermiddagen. Därefter tog vi oss hem till P&P där det bjöds på middag för alla. Vi hann även med några vändor rundpingis (så kul alltså, vi bara måste fixa ett pingisbord till stora rummet i källaren) och se sista halvan av melodifestivalen innan det var dags att traska hemåt. Vi lånade en vagn till Nova och båda tjejerna snusade gott innan vi tagit oss hem.

Fullt schema idag alltså men ändå inte speciellt stressigt. Imorgon ser vi ändå fram emot en långfrukost och något lugnare tempo. Vi behöver bestämma färgkoder till vårt sovrum och allrummet däruppe. Just nu trillar bygget på i hyfsat rask takt och om vi har tur står övervåningen klar i slutet av månaden. Hoppas, hoppas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar