torsdag 29 januari 2015

Sjukdagar och nya kompisar

Varje dag när vi frågar Freja vad hon gjort på förskolan säger hon
-"Eea ompis" (Leka kompis)

Sen kommer uppräkningen.
- "Oaga (Saga), Apper (Casper), Ejja (Ella)." Alltid samma tre.

Nova har också funnit sig tillrätta bland de nya kompisarna. I helgen som gick hade hon en lekdejt här hemma med en jämnårig tjej och en kväll knackade en annan förskolekompis pappa på och överlämnade en kalasinbjudan. Kalaset går av stapeln på lördag och jag och Nova har varit duktiga och köpt present redan. Nödvändigt med tanke på att vi på lördagen ska hjälpa kompisar att flytta, Nova ska på kalas och vi dessutom ska ha middagsgäster.

De två senaste veckorna har annars gått mest i sjukdomens tecken. Förra veckan var det jag som var hemma från jobbet och njöt av en kombination av förkylning och något magtjofröjs och den här veckan har Nova varit hemma tre dagar med feber. Freja, som länge har varit hostig nattetid, fick också varit hemma i två dagar när vi ändå skulle vabba. Jag och Ante har saxat en del och utnyttjat farföräldarna friskt för att slippa vara borta alltför mycket från jobbet.

Jag och Nova väntar på bussen tidigare idag. Nova fick hänga hos farmor och farfar ett par timmar då både jag och Ante behövde jobba på eftermiddagen.

Bygget tuffar på, men kanske inte i så hög hastighet som vi skulle önska då vi "bara" har haft 2-3 personer här. Fokus har legat på att bygga färdigt tak och gjuta betonggolv senaste tiden, så det är mer basala än roliga saker som har kommit på plats. Härnäst blir det eldragning. Inte heller så våldsamt skojigt, men el vill man ju ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar