tisdag 6 augusti 2013

Sommardagar

Ja, som sagt. Löjligt klent på bloggfronten i sommar, men nu testar jag en annan mobil bloggapp (Blogger) och det verkar som att den funkar bättre. Kanske kan bli bot och bättring framöver.

Femte semesterveckan och en bit in i den sjätte har passerat i vacker och varm högsommar. De första dagarna besöktes vi dock av ett välbehövligt regnoväder och då passade Nova på att vara sjuk i feber och huvudvärk. En kräkning kom oxå. T fick exakt samma symptom en halv dag senare och vi misstänker att det var Vässanbacillerna som slog till efter att familjen A lämnat oss. Freja fick en släng av febersleven men inget värre än så.

31 juli fyllde Freja ett år och firades med pompa och ståt och en ready-to-bake morotskaka med alldeles för lös glasyr.

    Presentöppning i sängen. Nova hade valt en kamera att ge till lillasyster.

Framåt helgen hade vädret stabiliserat sig igen och familjen N från Uppsala kom sjövägen hit till ön för att tillbringa ett par dagar på sin båt. På fredagen blev det en eftermiddagsutflykt till Arholma och på lördagen tog vi en lunchssväng tillsammans med klanen E&E till KnappKarlsson (som numera heter något annat inte alls lika roligt) på "Barnens ö" här mitt emot. Härliga båtdagar!




På söndagen körde vi strandhäng i en stor hög och fick dessutom trevligt lunchsällskap av familjen W. 
Dagen därpå hade vi Antes släkt här för att gemensamt fira födelsedagsbarnen Freja och stora J.

    Cake in the making

När gästströmmen ebbat ut för den här gången tyckte vi att det var dags för en räkfrossa med grännerna uppe på Rönnbärstigen. Så igår åt vi stora, fina räkor från HemFisk (som vi köpte ett rejält lass räkor, svärdfisk och tonfisk av i början av sommaren) tills det sprutade aioli ur öronen på oss. Och så lyckades vi faktiskt hålla oss vakna till efter tolv, bara det liksom.

   Jag gjorde en stor sats aioli och smaksatte halva med "Chili explosion" och andra halvan med lime och rejält med finhackad mynta på tips från Elin. Alltid lika nöjd när jag hittar en anledning att tukta det alldeles för kaxiga myntamonstret, bredvid hallonbusken i bilden nedan.


Jamen, det var veckans snabba dagboksnoteringar det. Tiden går fort här ute och för någon dag sedan hade jag lite ångest över det tills jag insåg att vi faktiskt hade hela fyra semesterveckor kvar. Ungefär en veckas stugliv till och sen tror jag att det kommer kännas helt rätt att vi rör lite på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar