torsdag 8 augusti 2013

Vår ettåring

... har kunnat resa sig själv och stå utan att hålla i sig ett par veckor nu. Senaste dagarna har de första trevande stegen på egen hand kommit. Men mest känns det tryggast att krypa.
... har sex små pärlor i munnen, fyra uppe och två nere. Det är sex fler tänder än vad syrran hade vid samma ålder det.
... har äntligen övergett huvudstupataktiken när det gäller att ta sig ner för terasstrappan och kan nu klättra upp och ner utan större risk för pannbulor.
... dissar numera barnmatsburkarna och vill gärna äta för egen maskin men är inte helt övertygad om att hon gillar ris, pasta och sånt där. Korv och köttbullar är däremot godkänt.
... sover 1-2 timme efter lunch om dagarna, somnar sedan för natten vid 19:30 och sover för det mesta i ca 12 timmar, med något uppvak då nappen ska pluggas i. Oftast blir det en vällingflaska i magen nångång mellan 5 och 7 också. 
... är just nu i en fas när hon rör sig längre sträckor och vill upptäcka saker. Kryper runt mer på egen hand i trädgården. 
... är för det mesta glad och nöjd men kan uppvisa ett jäkla humör och starka röstresurser när saker och ting inte blir som hon tänkt sig.
... säger tydligt "mamma". Oftast när hon är missnöjd. Säger mindre tydligt nåt sorts "nej", ackompanjerat av handviftningar när det är något hon inte vill.

   Obligatoriskt morgonmys med storasyster

   Chillar lite och mumsar riskaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar