söndag 18 augusti 2013

Omgruppering till Svenne Banan-land

Nu har det varit tyst på bloggen ett tag igen. Anledningen den här gången är att vi avslutat vår stugsemester för året och omgrupperat. Vi har haft mycket att göra helt enkelt. Först hem till Stockholm och lägenheten i början av veckan. Efter att ha levt ett par veckor på 55 kvadratmeter känns det alltid så himla skönt att komma hem till dubbelt så stor yta, gräsfritt golv och varmvatten som aldrig tar slut. Det är just det jag verkligen gillar med kombon lägenhet/stuga. Omväxlingen.

Så var det bara att packa upp, hårdköra tvättstugan och packa om inför sista semesteretappen. Och sedan sent i torsdags befinner vi oss bland pooler, solstolar, all-inclusive och Lollo &Bernie-figurer och är långt ifrån busybusy längre. Japp, vi har landat mitt i Svenne Banan-land! Närmare bestämt i Makrigialos på Kreta.

Vadan detta tilltag? Jo, eftersom jag och Ante har en nästan syndigt lång semester på 9 veckor detta år har vi sedan i våras pratat löst om att åka "nånstans i Europa någon gång i slutet av augusti". För några veckor sedan fick vi ändan ur och bokade med skräckblandad förtjusning in en klassisk charterresa, ett koncept som vi kände att det var dags att testa på nu som småbarnsfamilj. Det vi var ute efter var en hyfsat lugn (dvs utan alltför mycket discodunk om kvällarna), barnanpassad miljö i sol och värme samt nära till både pooler och sandstrand. En av Antes kollegor hade nyligen varit här och rekommenderade stället, vilket nog var avgörande för att det blev just Sunwing Makrigialos. Det vi tvekade på var den relativt långa transfern med buss från flyplatsen på mer än två timmar (och dessutom på slingriga vägar, inte något som åksjuka jag såg fram emot), men till sist bestämde vi oss ändå för Kreta istället för t ex Turkiet. Det bara kändes fräschare och mysigare med en grekisk ö än utanför en turkisk storstad.

Förutom att starten inte blev den bästa (när vi boardat planet rapporterade flygpersonalen tekniskt fel, alla fick gå av och vi blev försenade med mer än 3 timmar) gick resan bra. Freja blev grinig på slutet bara, helt naturligt med tanke på att det var sent och hon inte kunde komma till ro på bussen.

Nu håller vi som bäst på att acklimatisera oss till värmen och semesterlunken här och än så länge njuter vi av lugnet! Mer detaljer senare, lite foton så länge: 

Barnen kollar utsikten från balkongen och väntar ivrigt på att få komma ut och bada

Plastleksaker hör hemma på charterresa

Familjen bygger engagerat ett hål

Jättefint hål
Middagsdax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar