söndag 28 juli 2013

Västeråsveckan

I samma sekund som vi lastade in oss i bilen för att lämna Turingen i början av veckan sprack molnen upp och solen tittade fram. Och enligt rapport från min mor har de under resten av veckan haft sånt där härligt sommarväder som det tydligen har varit i större delen av landet mest hela tiden, förutom just där vi befinner oss då förstås. Så vi kan väl säga varsågod för det fina vädret då.

Vi hade en bra vecka i Norrland ändå så klart, oavsett väder är det ju alltid mysigt att träffa släkten. Dessutom skönt med miljöombyte och att få maten serverad ett par dagar. Nova har hängt mycket i hasorna på min pappa och varit med och kört grävmaskin, åkt fyrhjuling och antagligen smygätit en hel del godis, om vi känner morfadern rätt.

Fulvädret följde med oss tillbaka till Vätö och vi hade en riktigt blåsig och kall dag på tisdagen med eländiga 13 grader och nordliga vindar. Det kändes snarare som senhöst än som högsommar. Men efter det har vädret varit bättre med sol och temperaturer på rätt sida 20 graders strecket. Fortfarande kallt i havet, även om killarna och småtjejerna doppar sig ibland. Och det var ju tur att vädret spottade upp sig, för vecka 30 har nämligen varit ”Västeråsveckan” då våra och E&Es gemensamma kompisar från Vässan har hyrt stuga här på ön. Det har varit mycket trevligt häng både dagtid och kvällstid och många sena middagar med vindrickande och delicatobollsätande framför uteeldstaden fram till småtimmarna.
Barnfri Norrtäljetur med shoppingproffsen E & L i mitten av veckan

Medan mammorna var borta besökte killarna och alla småtjejer årets sommarmarknad här på ön och kikade på cirkusdjur och åt hallonremmar.

I helgen var det någon sorts grand finale när ytterligare två par var här på besök och grillmiddagen hemma hos E&E i fredags var i midsommarfeststorlek med 10 vuxna och 10 barn i åldrarna 1-7 år. Mycket trevlig och social vecka men nu är vi rätt möra och ikväll ser jag fram emot att krypa upp i soffan och ha en sällskapsfri kväll framför TVn...

Strandhäng med alla ongan på fredagen

Papporna tog sin tillflykt till flotten ett tag

Grillmiddag

Många småtjejer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar