måndag 20 augusti 2012

Egentiden som försvann

Ja, den sköna egentid jag brukade ha när A och Nova är på SATS på söndagförmiddagarna har visst switchats mot en kavalkad av amning, tilläggsmatning och blöjbyten (endast uppbruten av en tömning och iplockning av diskmaskinen, kul värre). Precis lagom tills jag hade fått Lillasyster att somna vid 11:30 igår var det dags att börja fundera på vad vi skulle äta till lunch. Håhåjaja.

Efter lunch tog vi bilen och slöt upp med E & E på 4H-gården i Augustendal vid Pampas Marina, precis rakt över Ulvsundasjön från där vi var i lördags. Vädret var riktigt skönt och vi fikade och tjejerna lekte på lekplatsen och spanade på djuren. T hade med sig en kompis, vilket gjorde Nova något avvaktande till en början, men efter lite stöttning av lekledare A gick det bra och de tre lekte om och kring varandra. Enda smolket i bägaren var dragspelsorkestern som satte igång och tjoflöjtade under fikat som något sorts uppspel inför teatern de kör där på kvällarna. Inte särskilt uppskattat av oss, och vi såg ingen annan som verkade gilla oljudet heller.


Därifrån promenerade jag och Lillasyster hem längs vattnet i den varma eftermiddagen, stannade till och handlade och sedan blev det plocka-ihop-din-egen-söndagsmiddag här hemma, vilket är ett bra koncept både för vuxna och för en treåring som kan vara lite tjorvig med maten ibland. Till förrätt en god gazpacho som A fixat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar