söndag 24 juni 2012

Midsommar

I år var vi återigen ett stort gäng midsommarfirare på Vätö, 14 vuxna och 10 barn i åldrarna 3 veckor till 12 år i båda våra stugor. Med den uppslutningen fanns det liksom inget utrymme i planen att det skulle vara dåligt väder och att vi inte skulle kunna köra den traditionsenliga midsommarpicknicken nere vid havet. 
Så tack och lov lyckades vi få en av årets sommardagar att infalla just denna fredag! 

Kl 12:
 de flesta gästerna hade anlänt och vi dukade upp lunch nere vid havet. Färskpotatis, sill, matjesilltårta, pajer, sallad, prinskorv, köttbullar, bröd och ost fanns på årets buffébord. Vi var enda enda sällskapet på stranden.



Kl 14: Folk från stugområdet strömmade till och det blev dans runt midsommarstången och fiskdamm för barnen.


Kl 16:
 Vi drog oss tillbaka till E&Es stuga för eftermiddagshäng och såpbubbleblåsning i solen. E&E ordnade barnmiddag och M&J fixade god sangria och snacks till de vuxna. De tokar som inte var tillräckligt varma av solgasset på verandan bastade.


Kl 19:30 var samtliga på plats nere hos oss. Vi dukade långbord på terrassen och tände grillarna. Så småningom blev det middag och barnen knoppade in en och en på olika ställen. Nova somnade för ovanlighetens skull redan vid 20.


Kl 01 var midsommarfesten slut och alla på väg i säng. Det kändes alldeles lagom med tanke på att vi startade redan 12 timmar tidigare och att så gott som alla har småbarn. 

På midsommardagen vaknade vi till regn och åt frukost inomhus i omgångar allt eftersom våra gäster vaknade. Men det dåliga vädret gjorde inget, jag var bara tacksam över att själva midsommarafton blev så bra och det var mest bara skönt att få tillbringa lördagen inomhus. Våra gäster åkte innan lunch och därefter tittade Nova och A på film och åt lördagsgodis medan jag tog en tupplur. Sedan tittade E ner med tjejerna och Nova följde med upp till dem efteråt och lekte med T en stund innan middagen. 

Lyckad midsommarafton och slapp midsommardag, man tackar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar