lördag 3 juli 2010

Superenkla sommartårtan

Varm och skön dag och kompisar på besök. Då blev det picknicklunch, bad och lek på stranden (skuggplats och havsbris gjorde värmen uthärdlig), och sedan "tidig" middag vid 18 innan M & M vände åter till Stockholm med två trötta barn i bilen. M äter ju inte komjölk, starka kryddor eller griskött så det krävs lite eftertanke när de kommer på middag. Sommarmat är extra tacksamt att bjuda på då och idag blev det grillad lax med örtblandning, färskpotatis, aioli och en sallad med sparris i.

Till efterrätt superenkla sommartårtan:
Riv 300 gr mandelmassa grovt och blanda ner ett ägg och två äggvitor. Häll ner i smörad form och grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna. Bred på lemon curd (man kan även röra i lite Philadelphiaost) och garnera med jordgubbar och några blad citronmeliss. Elin hittade receptet i en ICA-tidning och det lär inte vara sista gången jag slänger ihop den tårtan i sommar.



Lite drama blev det också när busige L, mer än ett år äldre än Nova, gav henne något omild behandling på eftermiddagen. Tårar och skrubbat knä på dottern och "skamvrån" för L blev resultatet av den kroppssvingen.

Nu njuter vi av lugnet. Och fotboll såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar