måndag 12 januari 2015

Fjärilshus och julgransplundring

Halleluja att det var en uppvärmning i form av en tredagars-jobbvecka i veckan som gick alltså, för kontrasten mot semesterns sovmorgnar har varit stor. Freja har väl i och för sig varit hyfsat cool, kanske något tröttare och grinigare än normalt, men storasyster har tyckt att det har varit jobbigt. Nova ylade och grät i 45 minuter på onsdag morgon att hon var trött, att det var kallt och att förskolan var tråkig. Sen smet jag hemifrån. Sällan har det varit så skönt att Ante oftast är den som lämnar och jag som hämtar.

Med helgens snöfall kan vi konstatera att vi grovt draget har två typer av kompispar; de som flyr vinter-Sverige för att tillbringa ett par veckor i varmare klimat och de som glatt beger sig utomhus trots att vädret inte är det bästa. Som igår; två olika kompisfamiljer hörde av sig på morgonen och sa att de var på väg ut i pulkabacken. Jag och Ante bara tittade oförstående på varandra. Ut? Nu? Blötsnön låg ju för tusan horisontellt i luften och våra barn skulle ha ansökt om förflyttning från familjen om vi försökte få med dem ut i det vädret.
Vi hör med andra ord till den förstnämnda gruppen och tog en tripp till Fjärilshuset i Hagaparken istället, där man åtminstone kan få känslan av tropikerna med 28 grader varmt och regnskogsmiljö.


Fjärilshuset ser man på 1-2 timmar i lugnt tempo. Förutom fritt flygande fjärilar finns bland annat sköldpaddor, några olika fiskdammar och terrarier med t ex pilgrodor och ödlor. Dessutom några mindre akvarium med tropiska fiskar och ett rejält stort dito med revhajar som var kul att se. Just nu visas en utställning om vithajen. En söndag som igår var det inte speciellt mycket folk på plats, vilket alltid är skönt.


Hemma i trädgården har vi också vilda djur. Eller vad vi nu ska kalla dem när de obekymrat traskar omkring i villaområdet på söndagmorgonen.

Andra aktiviteter under helgen har varit "julgransplundring" med jobbet, som hade abonnerat Ballbreaker på Kungsholmen i tre timmar på lördag morgon. Det fanns bland annat bowling, bilbanor, bordcurling, biljard, golf- och skyttesimulator, kompletterat med ansiktsmålning, ballongknytning, fiskdamm och uppträdande av rymdprinsessan Galaxa. Samt hamburger- och pannkaksbuffé. Uppskattat av både stora små.


Först skulle Nova absolut inte prova på att bowla och sen ville hon inte sluta. Jag har totalt missat att det nuförtiden finns bra hjälpmedel för att barnen ska kunna bowla också, som en ställning att rulla klotet från och en sarg som automatiskt kan fällas upp i banan. Så det kan vi nog tänka oss att prova på fler gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar